Hoe gezond eet jij?

Met deze quiz kom je er in enkele minuten achter. Nadat je de 18 vragen hebt beantwoord krijg je niet alleen je eindscore te zien, maar ontvang je ook direct een persoonlijk advies.

Hierin lees je op welke punten je goed hebt gescoord en welke onderdelen je kunt verbeteren. Deze quiz is samengesteld aan de hand van de richtlijnen van de Nederlandse Gezondheidsraad.

Start de quiz

Dit kun je verwachten

Met deze quiz test je hoe gezond jouw eetpatroon is aan de hand van 18 vragen. Zo weet je binnen enkele minuten hoe gezond je eet.

Direct na het afronden van de quiz krijg je inzicht in je resultaten. En dat is niet alles. Ook krijg je advies over hoe je je eetpatroon eenvoudig kunt verbeteren en ontvang je praktische tips.

Dit alles hebben wij verwerkt in een handige overzichtspagina die je gemakkelijk naar jezelf kunt mailen. Zo kun je je resultaten, de feedback en tips later nog eens bekijken.

Wat te verwachten van de quiz lijst

Inzicht in jouw gezondheid

We hebben deze quiz gemaakt om je inzicht te geven in hoe gezond je eet. Nu denk je misschien “dat weet ik toch wel”, maar je zult zien dat er altijd ruimte is voor verbetering.

Direct na het maken van de test ontvang je praktische tips en adviezen. Zo zorgen we ervoor dat een gezond eetpatroon voor iedereen haalbaar is.

Gezonde eetgewoontes zijn belangrijk voor een goede gezondheid. En dat gunnen we jou.

Krijg meer inzicht voor een optimale gezondheid

Jouw eetgewoontes eenvoudig verbeteren?

Start de quiz

Hoe gezond eet Nederland?

Wil je deelnemen aan de quiz? Dan hebben wij wat basisgegevens van je nodig. We zijn benieuwd naar je geslacht, leeftijd en de cijfers van je postcode. Ook slaan wij je resultaten geanonimiseerd op.

We gebruiken deze gegevens enkel en alleen voor onderzoeksdoeleinden.

Door deel te nemen aan de quiz help jij ons bij het verzamelen van data. Met behulp van deze data krijgen we inzicht in hoe gezond Nederlanders eten. Zo kunnen wij gerichter werken aan onze missie: Nederland een beetje gezonder maken.

Hoe gezond eet Nederland

FAQ

Veelgestelde vragen
Kan ik mijn resultaten opslaan?
Ja, dat kan! Je kunt je persoonlijke resultaten naar jezelf mailen. Dit doe je door je e-mailadres achter te laten op de resultaat pagina. Je e-mailadres zal enkel voor dit doeleinde gebruikt worden.
Hoe lang duurt de quiz?
De quiz bestaat uit 20 eenvoudige vragen. Het beantwoorden van deze vragen duurt niet langer dan een paar minuten.
Waarop is de quiz gebaseerd?
De quiz is gebaseerd op de meest recente Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad (2015).
Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Je persoonlijke gegevens en testresultaten worden geanonimiseerd opgeslagen.

We gebruiken deze data uitsluitend voor ons eigen onderzoek. We zijn namelijk heel benieuwd hoe gezond Nederlanders nou echt eten. Met behulp van deze gegevens kunnen we gerichter werken aan onze missie: Nederland gezonder maken.

Voor wie is de quiz?
De quiz is voor iedereen die benieuwd is hoe gezond hij/zij eet. Je komt erachter op welke gebieden je goed scoort en welke punten je nog kunt verbeteren.