Bereken jouw calorie behoefte

Calorieën geven aan hoeveel energie er in bepaalde voedingsmiddelen zit. Eet je meer calorieën dan je verbrandt, dan wordt de energie uit calorieën omgezet in vet, waardoor je in gewicht aankomt. Minder calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt tijdens je dagelijkse beweging zorgt er juist voor dat je afvalt.

Om een gezond gewicht te bereiken en/of te behouden is het belangrijk om te weten wat je caloriebehoefte is. Je caloriebehoefte wordt bepaald door je geslacht, leeftijd, lengte, gewicht en levensstijl. Bereken hier jouw dagelijkse caloriebehoefte en bekijk alle antwoorden op vragen over calorieën.

1

Wat is je geslacht?

2

Wat is je leeftijd?

jaar
3

Hoe lang ben je?

centimeter
4

Hoeveel weeg je?

kilogram
5

Hoe actief ben je dagelijks?

Bereken jouw calorie behoefte

De calorie is een maat die aangeeft hoeveel energie er in bepaalde voedingsmiddelen zit. Een enkele calorie geeft voldoende energie af om één gram water een graad op te warmen. De term werd eerst gebruikt in de wetenschap, maar is vandaag de dag op iedere voedselverpakking te vinden. Hierbij gaat het vaak om kilocalorieën, wat voor 1.000 calorieën staat. De energie in een calorie wordt opgenomen door je lichaam. Krijg je te veel energie binnen? Dan wordt dit omgezet in vet. Je komt daardoor aan, dus het is belangrijk om niet meer te eten dan je dagelijkse energiebehoefte. Hoeveel calorieën jij moet eten om je doel te behalen bereken je hierboven.

Volg ons