Bereken jouw Body Mass Index (BMI)

BMI is de afkorting voor Body Mass Index en staat voor de verhouding tussen je lengte en gewicht. Met deze index krijg je een indicatie hoe gezond je gewicht is, want deze is ook afhankelijk van je geslacht en leefstijl.

Een BMI onder de 18,5 betekent ondergewicht, een BMI tussen 18,5 en 25 is een gezond gewicht en een BMI van boven de 25 betekent overgewicht. Is je BMI index boven de 30? Dan spreken we van ernstig overgewicht of obesitas. Voor kinderen is de BMI index niet geschikt. Bereken hier jouw eigen BMI of bekijk antwoorden op vragen over de BMI index.

1

Wat is je geslacht?

2

Wat is je leeftijd?

jaar
3

Hoe lang ben je?

centimeter
4

Hoeveel weeg je?

kilogram

Wat is je BMI eigenlijk?

BMI is een afkorting voor Body Mass Index, maar wordt ook wel de Queteletindex genoemd. Met deze index bereken je de verhouding tussen je lengte en gewicht. Om specifieker te zijn: je berekent hoeveel kilo je per vierkante meter weegt. Met behulp van deze index kan bepaald worden of iemand onder- of overgewicht heeft. Over het algemeen geldt namelijk: des te meer lichaamsvet, des te hoger je Body Mass Index uit zal vallen. De methode is niet geschikt voor kinderen, al is er wel een aangepaste kinderindex ontwikkeld. 

Volg ons