Wat is een voedselinfectie?

Wat is een voedselinfectie?

Voedselinfecties worden veroorzaakt door voedsel dat ziekmakende bacteriën, parasieten of virussen bevat.

Deze bacterie, parasiet of virus komt bij een voedselinfectie in de darm terecht waardoor de darmwand geprikkeld of aangetast wordt. Hierdoor kunnen mensen klachten ervaren zoals heftige buikkrampen, diarree of overgeven.

De infectie kan echter nog enkele weken in de ontlasting voorkomen. Hierdoor kunnen anderen ook besmet worden. Door eten goed te bewaren, op tijd weg te gooien en door hygiënisch in de keuken te werk te gaan, is een voedselinfectie te voorkomen.

Anders dan een voedselinfectie heb je bij een voedselvergiftiging te maken met bacteriën of schimmels die giftige stoffen maken.

Bericht bewaren
Beoordeel
Else Teuben beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Algemeen Algemeen

Welk vlees moet je doorbakken en welke kan je rauw eten?

Vlees dat uit één stuk bestaat mag bij hoge uitzondering rosé gegeten worden. Denk dan aan een heel stuk...

Algemeen Algemeen

Waarom mogen bepaalde kazen niet als je zwanger bent?

Wanneer je zwanger bent is het extra belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Echter, sommige producten die je gewend was ...

Producten Producten

Waarom is rauwe kip gevaarlijk?

Rauwe kip kan bacteriën bevatten, zoals salmonella en camplyobacter, een bacterie die voorkomt in de darmen van dieren. Deze ...

Diëten Diëten

Wat mag ik niet eten als ik zwanger ben?

Als je zwanger bent, heb je een verminderde weerstand. Hierdoor lopen zwangere vrouwen sneller het risico om een voedselinfec...

Algemeen Algemeen

Kan je varkensvlees rauw eten?

Vlees kan beter niet rauw gegeten worden. Rauw vlees kan parasieten en bacteriën bevatten en hier kan men ziek van worden. Er...

Toon meer (1038)
Volg ons