
Over Sophie
Sophie is afgestudeerd diëtist. Ze heeft 20 jaar ervaring als klinisch diëtist in diverse ziekenhuizen, waar ze vooral dieetbegeleiding bij nierziekten gaf. Sinds 2022 maakt ze deel uit van het maatschap Scriptum communicatie over voeding. Ze houdt zich onder andere bezig met Nieuws voor diëtisten en Nieuws voor leefstijlcoaches.

Toch genieten van eten na smaakverlies door chemo
Smaakverlies is een veelvoorkomend probleem bij chemobehandelingen. Goed eten wordt hierdoor extra moeilijk. Een nieuwe ...

Steeds minder kinderen spelen buiten
Een op de 5 kinderen speelt elke dag buiten, maar bijna 1 op de 6 doet dat nooit. Jonge kinderen spelen meer buiten dan ...

Vitamine D-tekort van invloed op ontstaan van dementie
Wereldwijd lijden ongeveer 55 miljoen mensen aan dementie, en jaarlijks komen daar miljoenen bij. Volgens nieuw onderzoe...

Gezond voedsel moet goedkoper
Consumenten willen massaal dat btw op groenten en fruit wordt afgeschaft. Ook is men voor een suikertaks en het beperken...

Kalium in eten vermindert nadelige effecten van te veel zout in voeding
Te veel zout eten is ongezond. Uit onderzoek van het Amsterdam UMC blijkt nu dat vrouwen die kaliumrijk voedsel zoals gr...

Veel mensen in Nederland ervaren stressklachten
Bijna 90 procent van de Nederlanders ervaart klachten die voortkomen uit stress, zoals vermoeidheid, insomina en prikkel...

Be-My-Coach helpt kinderen met overgewicht bij leefstijlaanpassing
Het project “Be-My-Coach" wil kinderen met overgewicht actief betrekken bij de best passende zorg en leefstijlaanp...

Volwassenen krijgen voldoende jodium binnen
Volwassenen Nederlanders kregen in 2020/2021 dagelijks genoeg jodium binnen via hun voeding, blijkt uit onderzoek van he...