Gezondeten.nl Voedingswetenschapper Julia Haarhuis

Julia Haarhuis

Voedingswetenschapper

Opleiding(en)

Nutrition and health (BSc) Neurowetenschappen (WO minor) Plant, food and health (PhD) Nutritional Epidemiology and Public Health (MSc)

Over Julia

Julia behaalde haar bachelor Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit met een minor Neurowetenschappen aan UCLA. Nu studeert ze de master Voedingsepidemiologie in Wageningen en houdt ze zich vooral bezig met de rol die de darmflora speelt op onze gezondheid.

Ijzertekort symptomen

3 Tips om een ijzertekort te herkennen of voorkomen

Ben je snel vermoeid, na een korte wandeling door het park al buiten adem en oog je bleekjes? Dan kan het zo maar zijn d...

Pittig eten gezond of ongezond?

Kun jij niet tegen pittig eten? Hierdoor wordt pittigheid veroorzaakt

Als je in aanraking komt met pittig eten kan dat soms best even pittig zijn. Het kan voelen alsof je mond brand staat. O...

taurine

Taurine: de voordelen en bijwerkingen op een rij

Taurine is een aminozuur dat je vindt in allerlei energie- en sportdrankjes. Maar wat is taurine eigenlijk en wat doet h...

Opgeblazen buik en winderigheid

Opgeblazen buik: wat zijn de oorzaken en hoe kom je er van af?

Misschien heb je wel eens van de term ‘een opgeblazen buik’ gehoord. Heb je vaak last van een opgeblazen gevoel na het e...

Medisch Medisch

Waarom vertraagt de stoelgang bij zwangere vrouwen?

Wanneer je zwanger bent, kun je te maken krijgen met veel lichamelijke klachten en kwaaltjes. Bekende zijn misselijkheid...

Sporten Sporten

Wat is voldoende beweging voor een 70-plusser?

Beweging is voor ieder mens belangrijk. De standaard adviezen voor volwassenen zijn bij de meeste mensen vaak bekend. Ma...

Sporten Sporten

Hoeveel calorieën verbrand je met krachttraining?

Krachttraining zorgt ervoor dat je spieren sterker worden. Door aan krachttraining te doen kun je ervoor zorgen dat je s...

Koolhydraatarm brood van amandelmeel

Koolhydraatarm brood, de voor- en nadelen op een rij

Koolhydraatarm brood is precies wat je ervan zou verwachten: brood dat een beperkte hoeveelheid koolhydraten bevat. Maa...