Calorieën verbranden met Zumba

Zumba is voor veel mensen de ideale manier om met bewegen bezig te zijn. Je kunt namelijk flink afvallen door deze combinatie van dansen en fitness.

Zumbalessen worden door het hele land gegeven en je kunt het ook thuis doen met behulp van instructie DVD's. Al dansend op Latijns-Amerikaanse muziek maak  je bewegingen die je spieren een flinke workout geven.

Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Professor Bink, Vertegenwoordigt gezondeten.nl

Vet verbranden met Zumba

Vet verbranden met Zumba

Door fanatiek mee te doen met Zumba kun je wel 1000 calorieën verbranden per les. Als je daarbij let op je voeding is het dus mogelijk om vet te verbranden. Lekker dansen op de opzwepende muziek geeft een ook voldaan gevoel en je gaat er lekker van zweten.

Door de vrolijke klanken van de Salsa, Samba en Merengue muziek voelt het net of je in de vakantie stemming komt. Het valt als een warme deken om je heen en daardoor lijkt de Zumbales voorbij te vliegen.

Het is heel gezellig om met de groepsles van Zumba mee te doen en je houdt er ook misschien nog wel wat sociale contacten aan over. Er zijn tenslotte veel mensen die hun levenspartner bij dansles hebben gevonden.

Conditie verbeteren met Zumba

Conditie verbeteren met Zumba

Ongemerkt gaat je conditie enorm vooruit. Je bent al snel aan het dansen met een hogere hartslag door de ritmische muziek. Omdat je met intervallen werkt tijdens de rustigere en dan weer snellere muziek is het volgen van een Zumba les uitermate geschikt om je conditie te verbeteren.

Hoe fanatieker en enthousiaster de instructeur is des te harder zul jij je best doen om de les te volgen. Die motivatie is erg leuk om mee te maken en het stelt je in staat om nog beter je best te doen.

Iedereen kan meedoen met Zumba

Heb jij het idee dat je helemaal niet kan dansen? Dat geeft niets want de danspassen zijn simpel van aard en worden rustig opgebouwd. Juist door het opzwepende karakter van de muziek lijkt het wel een beetje vanzelf te gaan.

Je spieren wennen vanzelf aan de bewegingen en je kunt als beginner al lekker meedoen. De spieren versterken en worden soepeler

Wist je dat...

...je door de versterkte spiermassa op de langere termijn (flink) kunt afvallen?

Zumba op de spelcomputer

Zumba op de spelcomputer

Je kunt nu ook op de moderne manier afvallen via de spelcomputer. Door de Zumba lessen te volgen via de Wii, Playstation of Xbox kun je voor je grote scherm zelf meedoen. Dit is zeker handig als je je nog een beetje schaamt voor je bewegingen.

Thuis kun je helemaal los gaan. Veel mensen hebben ook helemaal geen tijd op de schema's van de sportschool voor de Zumba les. Het is vooral moeilijk voor personen die werken in ploegendienst of als je kleine kinderen hebt om tijd vrij te maken voor je training of dansles. Dan is de spelcomputer een ideaal hulpmiddel.

Tip

Bewegen is gezond voor je. In combinatie met gezonde voeding kun je jouw gewicht onder controle krijgen.

Let op blessures

Zoals met alle sporten kun je niet zomaar fanatiek beginnen met Zumba. Je zult het een beetje rustig moeten opbouwen als je geen blessures wilt krijgen. De Zumba workout pakt namelijk je hele lichaam aan en dus ook de spieren waarvan je niet wist dat je ze had.

Kies meteen voor goede fitness schoenen zodat je knieën niet te veel overbelast worden. Wil je het beste resultaat om af te vallen? Doe dan meer dan twee keer per week mee aan Zumba of combineer het met andere workouts of sporten. Door veel spieren afwisselend te belasten train je de gehele spier. Je boekt dan meer resultaat. Pas dan wel op voor overbelasting.

Bericht bewaren
Beoordeel
Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant

Gezondeten.nl, Alles wat je moet weten over Macronutriënten

Alles wat je moet weten over macronutriënten

In dit artikel wordt een antwoord gegeven op de volgende vragen. Waarom heb je dagelijks macronutriënten nodig? Hoeveel ...

stroopwafel

De stroopwafel: alles wat je wilt weten over deze populaire Nederlandse lekkernij

De stroopwafel is met een lichtbruine knapperige buitenkant, gouden en stroperige binnenkant en heerlijke geur een ware ...

Crackers

Crackers ook wel knäckebröd: een gezonde keuze bij afvallen?

Probeer je af te vallen of ben je op zoek naar een gezonde snack? Dan ligt het eten van crackers misschien voor de hand....

Hoeveel calorieën per dag eten?

Hoeveel calorieën per dag eten?

We zullen in dit artikel uitleggen wat een goede manier is om je dieet samen te stellen. Niet qua soort voedsel, maar wa...

4 gezonde alternatieven voor de pannenkoek

Pannenkoeken: 4 Gezonde Pannenkoek Recept Alternatieven

De pannenkoek is een typisch Nederlandse lekkernij. We eten het gerecht als ontbijt, lunch, diner of als nagerecht. Toch...

Toon meer (152)