Onderarmspieren trainen met een simpele oefening

Je kunt je onderarmspieren trainen met een simpele oefening. Er zijn geen dure apparaten voor nodig.

Het enige wat je nodig hebt is een redelijk dikke stok van een halve meter van een bezemsteel of een PVC buis of zo iets, een stukje touw van een meter en een gewicht wat je aan het touw kunt hangen van ongeveer 1 tot 2,5 kilo. Dit kan bijvoorbeeld een fles zijn die je steeds meer vult met water.

Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Professor Bink, Vertegenwoordigt gezondeten.nl

Zelf een wrist roller maken

Zelf een wrist roller maken

Je kunt de wrist roller natuurlijk kopen in een winkel maar je kunt de wrist roller ook zelf maken. Kies een stuk stok van een halve meter uit die lekker in de hand ligt en die geen splinters in je handen kan geven.

Je vingers moeten er wel redelijk omheen passen dus het moet niet te dik of te dun zijn. Bind het touwtje in het midden van de stok stevig vast.

Door een gaatje in het midden van de stok te boren heb je een goede mogelijkheid om het touwtje stevig vast te knopen.

Je kan het touw ook eventueel met een klein spijkertje of punaise vast zetten zodat het niet kan glijden om de stok. Knoop je gewicht nu vast aan het uiteinde van het touw. Je eigen wrist roller is gereed voor gebruik.

Welke oefening is voor training van de onderarmen

Welke oefening is voor training van de onderarmen

De oefening bestaat uit het op en af rollen van het gewicht door de stok met je handen te draaien. De kracht in je handen en je onderarmen zullen worden versterkt.

Je onderarmen zullen bij deze oefening ook flink verzuren en je voelt het lekker branden in je onderarm spieren.

Als je buiten de verzuring om pijn krijgt zal je moeten stoppen met de oefening om blessures te voorkomen. Begin altijd met een laag gewicht en voer dit langzaam op.

Hoe moet ik deze onderarm training uitvoeren

Hoe moet ik deze onderarm training uitvoeren

Ga stevig op de grond staan met je armen recht vooruit maar niet helemaal gestrekt. Zorg ervoor dat je buikspieren zijn aangespannen en blijf tijdens de oefening rustig doorademen.

Hou de beide uiteinden van de stok vast zonder hard te knijpen. Draai nu rustig met je vingers en je polsen de stok rond zodat het touw oprolt om de stok.

Als het gewicht boven is draai je langzaam de andere kant op zodat het touw weer afrolt. Als je naar je onderarmen kijkt zul je de spieren flink zien bewegen.

Het is dus een zeer effectieve training voor je onderarmen die je extra kracht in je handen zal geven. De verzuring zal snel toeslaan omdat je onderarmen nu eenmaal altijd wat minder getraind zijn als bijvoorbeeld je biceps.

Als je deze oefening voor de onderarm spieren snel uitvoert zul je meer op kracht trainen en als je langzaam draait met meer gewicht zul je meer spiermassa kweken.

Je traint zowel de binnenkant als de buitenkant van je onderarmen en je schouders zullen ook nog een graantje meepikken van deze oefening van de onderarm spieren.

Bericht bewaren
Beoordeel
Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant

Thuis triceps trainen

Thuis triceps trainen

De meeste mannen willen meestal thuis de biceps trainen en de meeste vrouwen doen graag oefeningen voor de triceps om va...

Biceps thuis trainen met of zonder gewichten

Biceps thuis trainen met of zonder gewichten

Thuis je biceps trainen is niet zo moeilijk. Als je zelf dumbells in huis hebt kun je de training van je biceps met gewi...

Schuine buikspieren trainen thuis

Schuine buikspieren trainen thuis

Wil jij je schuine buikspieren trainen (thuis) om de zwembandjes wat te verkleinen? Top, je bent gezond bezig want tevee...

Tai chi voor je gezondheid

Tai chi voor je gezondheid

Tai Chi kan je gezondheid verbeteren. Door veel mensen wordt deze op vechtkunst gebaseerde bewegingsvorm als zweverig ge...

Bekkenbodemoefeningen: train je bekkenbodemspieren

Bekkenbodemoefeni­n­g­e­n­: train je bekkenbodemspiere­n

Bekkenbodemoefeningen kunnen bijdragen aan versteviging van je bekkenbodem. Door je bekkenbodemspieren en de sluitspiere...

Toon meer (51)