Schuine buikspieren trainen thuis

Schuine buikspieren trainen thuis

Wil jij je schuine buikspieren trainen (thuis) om de zwembandjes wat te verkleinen?

Top, je bent gezond bezig want teveel vet rond je middel / buik is erg ongezond.

Door onder andere het trainen van de schuine buikspieren aan de linker en rechterkant van je buik kun je het vet van je zwembandjes sneller verbranden.

Lees rustig verder en ontdek de beste oefeningen om je schuine buikspieren thuis te trainen.

Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Professor Bink, Vertegenwoordigt gezondeten.nl

Schuine buikspieren trainen oefening 1

Ga lekker op je rug liggen met je knieën omhoog in een hoek van 90 graden. Zet daarbij je voeten plat op de grond. Hou je armen langs je lichaam en span je buikspieren aan. Duw je onderrug goed tegen de grond aan en kom langzaam omhoog met je bovenrug. Draai je bovenlichaam tijdens het omhoog komen door je handen naar de linkerkant van je knie te brengen.

Houd deze positie even drie seconden vast en laat je lichaam weer langzaam terug zakken terwijl de spanning op je spieren blijft. Belangrijk is dat je onderrug contact blijft houden met de grond. Door je navel in te trekken lukt dit het beste. Adem uit terwijl je omhoog komt en in positie bent en adem in als je terug gaat.

Wissel nu af door dezelfde beweging te doen maar train nu de schuine buikspieren aan de rechterkant. Je mag de oefening voor de schuine buikspieren dertig keer herhalen als je dat lukt en probeer het drie keer in de week te doen.

Schuine buikspieren trainen oefening 2

Ga comfortabel op je rug liggen met je knieën omhoog in een hoek van 90 graden. Breng nu je beide knieën onder dezelfde hoek naar de grond rechts van je lichaam. Je onderlichaam ligt nu als het ware gedraaid of gekanteld aan de rechterkant. Kom je nog niet met je knieën bij de grond probeer ze dan zover mogelijk te draaien zodat je nog wel een beetje comfortabel ligt.

Plaats je handen losjes in je nek met je ellebogen naar buiten en kom een klein stukje omhoog met je bovenlichaam. Bij het omhoog komen blaas je langzaam uit en je houdt de positie even drie seconden vast. Laat je bovenlichaam weer rustig zakken naar de grond terwijl je inademt.

Herhaal dit tien keer en wissel dan naar de linkerkant. Doe de oefening drie keer in de week.

Schuine buikspieren trainen oefening 3

Ga plat op je rug liggen en breng je knieën recht omhoog boven de heupen terwijl je jouw voeten gekruist over elkaar hebt. Je ligt als het ware in zitpositie. Plaats je armen en handen wijd naast je lichaam. Breng nu je knieën een stukje richting je linker elleboog terwijl je de buikspieren aanspant.

Wissel dit af door de oefening ook naar rechts te doen en herhaal het 10 keer.

Train alle buikspiergroepen voor het beste resultaat

Combineer de training van je schuine buikspieren altijd met het trainen van de rechte en dwarse buikspieren voor het beste resultaat. Een complete training werkt altijd beter dan heel eenzijdig en specifiek trainen van 1 spiergroep.

Je goed getrainde schuine buikspieren zijn een belangrijke factor voor een stabiele houding maar werken altijd in combinatie met de rest van je spieren.

Als de oefeningen pijnlijk zijn kun je ze beter niet uitoefenen en misschien even een arts raadplegen. Het zou kunnen dat je een blessure hebt. Door de gedraaide houding kun je namelijk snel last krijgen van je onderrug als je de schuine buikspieren traint.

Alleen maar de buikspieren trainen is niet genoeg... creëer ook een gezonde lifestyle door de juiste voeding te kiezen en voldoende te bewegen. Lees daarom regelmatig artikelen en volg de tips van Gezonde Tips

Bericht bewaren
Beoordeel
Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant

Buikspieren fabels & feiten

Buikspieren fabels & feiten

Over buikspieren wordt veel geschreven. Zeer veel. Feiten, maar helaas ook zeer veel fabels. In dit artikel ontkrachten ...

Biceps thuis trainen met of zonder gewichten

Biceps thuis trainen met of zonder gewichten

Thuis je biceps trainen is niet zo moeilijk. Als je zelf dumbells in huis hebt kun je de training van je biceps met gewi...

Thuis triceps trainen

Thuis triceps trainen

De meeste mannen willen meestal thuis de biceps trainen en de meeste vrouwen doen graag oefeningen voor de triceps om va...

Pijn in onderbuik (lage buikpijn): symptomen, oorzaken & behandeling

Pijn in je onderbuik (lage buikpijn): symptomen, oorzaken & behandeling

Pijn in je onderbuik (lage buikpijn) is een veel voorkomende pijn. De buikpijn kan zeurend, stekend, brandend, bonzend o...

Beste buikspieroefeningen voor thuis

Beste buikspieroefening­e­n voor thuis

Zoek je de beste buikspieroefeningen voor thuis en wil je je buik goed en snel trainen? Zoek dan niet verder want op dez...

Toon meer (93)