Cellulose behoort tot de niet in water oplosbare voedingsvezels. In planten zorgt cellulose voor stevigheid. In voeding kan het gebruikt worden als verdikkingsmiddel. Een verdikkingsmiddel zorgt ervoor dat een product een dikkere structuur krijgt en dus minder vloeibaar is. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in sauzen, ijs, soepen, margarine en jam.


Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?
Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!
Mogelijk ook interessant om te weten
Waar wordt Johannesbroodpitmeel voor gebruikt?
Johannesbroodpitmeel wordt verkregen van de peulen van de johannesbroodboom. De johannesbroodboom is een plant uit de vl...
Waar bestaan vulmiddelen in supplementen uit?
Een supplement kan voorkomen in pilvorm, als (bruis)tablet of als poedertje wat je gemakkelijk kunt oplossen in een dran...
Welke medicijnen worden gebruikt bij anorexia nervosa?
Er is nog geen medicamenteuze behandeling voor anorexia nervosa goedgekeurd. Aan de andere kant wordt een deel anorexiap...
Waarom wordt palmolie zoveel gebruikt?
Palmolie is een plantaardige olie die hoofdzakelijk wordt gewonnen uit de vruchten van de oliepalm. Deze olie bevat een ...
Hoe wordt tarwegras gebruikt?
Tarwegras komt van de plant Triticum Aestivum. Voordat de plant stengels krijgt wordt hij geoogst voor het tarwegras. Te...
Geschreven door
