Waar wordt cellulose voor gebruikt?

Waar wordt cellulose voor gebruikt?

Cellulose behoort tot de niet in water oplosbare voedingsvezels. In planten zorgt cellulose voor stevigheid. In voeding kan het gebruikt worden als verdikkingsmiddel. Een verdikkingsmiddel zorgt ervoor dat een product een dikkere structuur krijgt en dus minder vloeibaar is. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in sauzen, ijs, soepen, margarine en jam.

Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Terry Schouten, GezondheidswetenschapperBSc Gezondheidswetenschappen, MSc Zorgmanagement, Post HBO Leefstijl- en vitaliteitscoach

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

E-nummers, Top 10 Omstreden e-nummers

Eerlijk over E-nummers, dit wil je weten!

“Ik gebruik geen pakjes en zakjes hoor, want al die e-nummers zijn zó slecht voor je.” Komt deze gedachte jou bekend voo...

zoetstoffen

De waarheid over zoetstoffen, zijn ze veilig te gebruiken of toch niet?

Drink je weleens cola zero of een andere light-frisdrank? Tegenwoordig heeft bijna elk product in de supermarkt wel een ...

citrusvruchten

Citrusvruchten: De belangrijkste voordelen en mogelijk bijwerkingen

Eet jij voldoende citrusvruchten? En welk fruit is precies een citrusvrucht? Er behoren verschillende soorten fruit tot ...

drop

Drop: alles wat je moet weten over dit unieke snoepje

Drop, je houdt ervan of je haat het. Het snoepje heeft een unieke, intense smaak die niet iedereen waardeert. De meeste ...

Lees wat je gemist hebt

9826 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'