Zijn genetisch gemodificeerde groenten schadelijk voor ons?

Zijn genetisch gemodificeerde groenten schadelijk voor ons?

Genetisch gemodificeerde groenten zijn niet schadelijk voor ons. De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft alle voedingsmiddelen die genetisch gemodificeerd zijn goedgekeurd en zijn hierdoor veilig te consumeren.

Genetische modificatie betekent dat planten, bacteriën of gisten aangepaste eigenschappen hebben. Ze zouden beter bestand zijn tegen insectenbestrijders of geen stoffen meer bevatten waar men een allergische reactie van zouden krijgen. Zo zijn de eigenschappen positief veranderd.

Als een voedingsmiddel genetisch gemodificeerd is, wordt dit vermeld op het etiket. Biologische producten zijn vrij van genetische modificatie.

Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Professor Bink, Vertegenwoordigt gezondeten.nl

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert
Nieuw Voedingsschema's op maat

Gezond eten was nog nooit zo eenvoudig!

Voedingsschema's
Meer informatie
Fitchef logo Powered by FitChef

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Soja voordelen en nadelen

Soja, de voor- en nadelen op een rij

Vandaag de dag liggen de schappen vol met vleesvervangers en plantaardige melkproducten. Een van de grootste spelers is ...

Acne (jeugdpuistjes)

Acne (jeugdpuistjes)

Bijna iedereen heeft weleens last gehad van jeugdpuistjes. Ook als volwassene kunnen er op je huid hier en daar puistjes...

Mierikswortel: de geneeskrachtige smaakmaker

Mierikswortel: De Geneeskrachtige Smaakmaker

Over smaak valt niet te twisten en zeker niet als het om die van de mierikswortel gaat. Die is namelijk onvergetelijk. H...

Kaneel: gezond of gewoon lekker?

Kaneel: maak écht kennis met deze oude en vertrouwde specerij

Iedereen heeft vast wel goede herinneringen aan kaneel. Zo heb je als kind misschien gesabbeld op heerlijke kaneelsnoepj...

De verschillende duurzame keurmerken

Duurzame Keurmerken: Welke zijn er en wat houden ze in?

In de supermarkt kies je een product waarschijnlijk op basis van het uiterlijk, de houdbaarheidsdatum en de prijs. Maar ...

Bulgur

Bulgur: de 4 belangrijkste gezondheidsvoordelen op een rij

Oorspronkelijk werd bulgur alleen veel gegeten in het Midden-Oosten en de mediterrane keuken. Tegenwoordig zie je dit vo...

artisjok

Artisjok: De 4 belangrijkste gezondheidsvoordelen en mogelijke nadelen

Artisjokken heb je vast weleens zien liggen in de supermarkt of bij de groenteboer. Ze zien eruit als een grote gesloten...

Lees wat je gemist hebt

14332 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'