Hoe bewaar je vlees uit geopende verpakkingen?

Hoe bewaar je vlees uit geopende verpakkingen?

Wanneer je bij een grootverpakking vlees een deel ervan overhoudt wil je dit het liefst veilig bewaren om later op te eten.

Veiligheid bij vlees

Bij vlees is het belangrijk dat je het product na openen op de juiste manier bewaart. Hiermee zorg je dat het niet bederft en zo kun je voedselvergiftiging proberen te voorkomen.

Beste bewaarmethode voor vlees

Vlees uit een geopende verpakking kun je het beste in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Of je kunt het invriezen. Vlees uit een geopende verpakking is in de koelkast nog twee dagen houdbaar en in de vriezer is het drie maanden houdbaar. Hierbij is het wel van belang dat de koelkast een temperatuur heeft van 4C en de vriezer -18C of kouder is.

Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Aisha Kaars, Diëtist i.oBSc Voeding en diëtiek

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Kikkererwten gezond

Kikkererwten geven je gezondheid een opkikker (+ 3 recepten)

Invloeden vanuit de Mediterrane keuken zorgen ervoor dat lekkernijen zoals hummus en falafel vaker op het menu staan. De...

Zelf amandelmelk maken (recept): super eenvoudig!

Zelf amandelmelk maken (recept): super eenvoudig!

Wist je dat zelf amandelmelk maken een eitje is? In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe dat in zijn werk gaat...

Gezond eten met klein budget: 9 tips

Gezond eten met klein budget: 9 tips

Hoe kun je gezond eten met een klein budget? Veel mensen willen graag gezond eten, maar hebben simpelweg het geld niet ...

rood vlees

Rood vlees: is het schadelijk voor je gezondheid?

Een malse, sappige hamburger met een flinke laag saus en een plakje gesmolten kaas. Geserveerd op een knapperig broodje ...

Gezondheidsvoordelen van de framboos

Framboos: een roze, schattig ogende vruchten boordevol gezondheidsvoordelen

Het is zomer, je ligt in de tuin te zonnen en snakt naar een gezonde snack. Dan heb je geluk, want het is het frambozens...

Snijbonen: lichtzoete peulvruchten vol Vitamine K

Snijbonen, een zeer veelzijdige groente boordevol voordelen

Snijbonen zijn lichtgroene, platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. Je koopt ze gesneden of ongesneden, maar eet ...

Biologisch vlees zuivel beter

Biologisch vlees en zuivel beter voor jou en het milieu?

Biologische vlees- en zuivelproducten zijn hot! Zo kan het zomaar gebeuren dat je bij je buurvrouw op de koffie bent en ...

Lees wat je gemist hebt

10012 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'