Kun je champignons rauw eten?

Het eten van rauwe champignons is niet aan te raden. Dit komt doordat champignons van nature de gifstof agaritine bevatten. Maar ook omdat er schadelijke bacteriën op kunnen zitten.

Bij inname van grote hoeveelheden agaritine kan dit giftig zijn. Door champignons te bewaren in de koelkast en ze goed te verhitten verlaagt je al het gehalte van deze gifstof. Bij het verhitten van de champignons worden ook de bacteriën onschadelijk gemaakt.

Geschreven door

Fleur Drost beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Fleur Drost

Diëtist i.o.

Mogelijk ook interessant om te weten

Welke groenten kun je beter niet rauw eten?

Mireille Bakermans
Dat groenten gezond zijn wist je waarschijnlijk al wel. En je hebt vast wel eens gehoord dat rauwe groenten nog gezonder zijn. Er zijn ook een aantal ...

Welke voedingsstoffen zitten er in champignons en paddenstoelen?

Melissa Verlaan
Hoewel paddenstoelen onder de schimmels vallen, komen ze qua voedingswaarden overeen met groenten. Champignons en paddenstoelen in het algemeen bevatt...

Wat is het raw food dieet?

Desiré van der Kruk
Het raw food dieet bestaat al sinds de 19e eeuw, echter populariteit kreeg het pas een aantal jaren geleden. De aanhangers van het dieet geloven dat h...

Kan je varkensvlees rauw eten?

Johnny van Schooneveld
Vlees kan beter niet rauw gegeten worden. Rauw vlees kan parasieten en bacteriën bevatten en hier kan men ziek van worden. Er kan een voedselinfectie ...

Waarom is taugé zo gezond en kan je het rauw eten?

Ilse Brand
Taugé zijn witte knapperige spruiten van de groene mungbonen. Taugé valt onder de kiemgroenten, dit zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Taugé is een r...
Toon meer (710)
Volg ons