Kun je champignons rauw eten?

Kun je champignons rauw eten?

Het eten van rauwe champignons is niet aan te raden. Dit komt doordat champignons van nature de gifstof agaritine bevatten. Maar ook omdat er schadelijke bacteriën op kunnen zitten.

Bij inname van grote hoeveelheden agaritine kan dit giftig zijn. Door champignons te bewaren in de koelkast en ze goed te verhitten verlaagt je al het gehalte van deze gifstof. Bij het verhitten van de champignons worden ook de bacteriën onschadelijk gemaakt.

Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Professor Bink, Vertegenwoordigt gezondeten.nl

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert
Nieuw Voedingsschema's op maat

Gezond eten was nog nooit zo eenvoudig!

Voedingsschema's
Meer informatie
Fitchef logo Powered by FitChef

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Is kauwgom ongezond? De voor- en nadelen van kauwgom kauwen

6 Redenen om te stoppen met kauwgom kauwen

Ga jij je huis niet uit zonder je vertrouwde pakje gum in je broekzak? Dan ben je niet de enige. Het geeft je immers een...

Spinazie, hoe gezond is deze groene bladgroente?

Spinazie, hoe gezond is deze groene bladgroente?

Er zijn maar weinig groenten waarbij we zulke sterke associaties hebben als bij spinazie: je wordt er sterk van, het is ...

Crème fraîche vervangen? Dit zijn de 5 beste alternatieven

Crème fraîche vervangen? Dit zijn 5 gezondere alternatieven

Crème fraîche is een Franse zure room. Het is een populaire smaakmaker in verschillende recepten. Jammer genoeg staat c...

Witlof, een populaire groente in de Nederlandse keuken

Witlof, een populaire groente in de Nederlandse keuken

Witlof, ook wel wit loof genoemd, is een bladgroente met een van nature iets bittere smaak. De groente wordt in het donk...

Tuinbonen: goed voor je immuunsysteem, bloeddruk en meer

Tuinbonen: goed voor je Immuunsysteem, Bloeddruk en meer

Tuinbonen zijn lichtgroene bonen die in peulen zitten. Ze vallen dan ook onder de peulvruchten. Ze hebben een licht zoet...

aubergine

Aubergine: een smakelijke vruchtgroente vol gezondheid

Aubergine is een van de meest fascinerende ingrediënten die ik ken. De vruchtgroente integreert moeiteloos in allerlei s...

arachideolie

Arachideolie: kun je deze olie onbeperkt gebruiken in de keuken?

Met arachideolie of wel pindaolie kun je alle kanten op. Je kunt arachide olie gebruiken als saladedressing of er je aar...

Lees wat je gemist hebt

13529 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'