Kun je champignons rauw eten?

Kun je champignons rauw eten?

Het eten van rauwe champignons is niet aan te raden. Dit komt doordat champignons van nature de gifstof agaritine bevatten. Maar ook omdat er schadelijke bacteriën op kunnen zitten.

Bij inname van grote hoeveelheden agaritine kan dit giftig zijn. Door champignons te bewaren in de koelkast en ze goed te verhitten verlaagt je al het gehalte van deze gifstof. Bij het verhitten van de champignons worden ook de bacteriën onschadelijk gemaakt.

Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Professor Bink, Vertegenwoordigt gezondeten.nl

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

VoedingVoeding

Welke groenten kun je beter gegaard eten dan rauw?

Groenten die je beter niet rauw kan eten zijn bonen, peulvruchten, paddenstoelen, champignons, aubergines en aardappelen...

VoedingVoeding

Zijn champignons een goede vleesvervanger?

Champignons zijn geen volledige vleesvervanger. Een volledige vleesvervanger bevat namelijk onder andere een bepaalde ho...

VoedingVoeding

Waarom is taugé zo gezond en kan je het rauw eten?

Taugé behoort tot de kiemgroenten. Het bevat veel vitaminen en mineralen en is daarom heel gezond. Daarnaast past het ui...

Gezond levenGezond leven

Welke groenten kun je beter niet rauw eten?

Dat groenten gezond zijn wist je waarschijnlijk al wel. En je hebt vast wel eens gehoord dat rauwe groenten nog gezonder...

VoedingVoeding

Welke voedingsstoffen zitten er in champignons en paddenstoelen?

Hoewel paddenstoelen onder de schimmels vallen, komen ze qua voedingswaarden overeen met groenten. Champignons en padden...

Toon meer (944)