Kan ik beter geen tilapia en pangasius vis eten?

Kan ik beter geen tilapia en pangasius vis eten?

Pangasius en tilapia vis vallen onder de "niet vette" vissoorten. Dit betekent dat er weinig vet in de vis zit.

Het wordt aangeraden om één keer per week vette vis te eten. In vette vis zitten namelijk essentiële vetzuren, ook wel de omega-3 vetzuren genoemd. Deze komen bijna alleen maar in vis voor en kan het lichaam niet zelf aanmaken. Vandaar dat het nodig is om één keer per week vette vis te eten.

Deze essentiële vetzuren zitten niet in de vetarme vissen. Vandaar dat een keuze voor een vette vis meer voor de hand ligt dan voor een vetarme vis. Veel mensen in Nederland eten te weinig omega-3 vetzuren.

Diëtist Johnny van Schooneveld beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Johnny van Schooneveld, Diëtist bij ORECBSc Voeding en diëtiek

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gezondeten.nl, Alles wat je moet weten over Macronutriënten

Alles wat je moet weten over macronutriënten

In dit artikel wordt een antwoord gegeven op de volgende vragen. Waarom heb je dagelijks macronutriënten nodig? Hoeveel ...

Gezondeten.nl Vetten, een onmisbaar onderdeel van het dieet?

Vetten, onderschat maar onmisbaar in een gezond eetpatroon

Vetten, zijn ze vet belangrijk? Of kun je er beter voor zorgen dat je niet te veel van deze stofjes binnenkrijgt? Over ...

Top 14 meest gezonde voeding

Dit zijn de 14 gezondste producten ter wereld

Natuurlijk bestaan er veel gezonde producten, maar je hebt altijd baas boven baas. Sommige voedingsmiddelen zijn gewoon ...

5 Natuurlijke ontstekingsremmers (die echt werken)

5 Natuurlijke ontstekingsremmers (die echt werken)

Je grijpt vast wel eens naar een aspirine, ibuprofen, naproxen of diclofenac. Dit zijn ontstekingsremmers. Deze medicijn...

Omega 3

Omega 3: Gezondheidsvoordelen en een Tekort Herkennen

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Omega 3 is essentieel voor een goede gezondheid en een onmisbaar...

Karnemelk: Gezondheidsvoordelen en Gezondheidsrisico's

Karnemelk: Gezondheidsvoordelen en Gezondheidsrisico's

Zure melk drinken? Bah, daar moet je vast niet aan denken. Toch zorgt de frisse zurige smaak van karnemelk voor een aang...

tonijn

Tonijn: de gezondheidsvoordelen en mogelijke nadelen op een rij

Tonijn is een van de meest populaire vissoorten ter wereld. En niet zonder reden: tonijn heeft een romige smaak en vlezi...

Lees wat je gemist hebt

10030 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'