Kunnen we antibioticaresistent worden van bepaald voedsel?

Kunnen we antibioticaresist­e­n­t­ worden van bepaald voedsel?

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van antibiotica er toe kan leiden dat bacteriën antibioticaresistent worden. Deze resistentie kan ontstaan in het lichaam van zowel dieren als mensen. Als mens kunnen we dit krijgen door bijvoorbeeld direct contact met andere mensen en dieren. Dit kan ook door voedsel te eten zoals vlees waarbij de dieren, waarvan het vlees afkomstig is, resistente bacteriën bij zich dragen.

Hoe deze verspreiding precies plaatsvindt is nog niet helemaal duidelijk. De overheid is op dit moment nog steeds aan het onderzoeken op welke manier mensen met resistente bacteriën besmet kunnen raken via voedsel.

Bericht bewaren
Beoordeel
Voedingsdeskundige Alyssa blok beantwoord al jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Medisch Medisch

Waarom is goed kauwen belangrijk?

Het verteringsproces begint in de mond. Tanden en kiezen malen het voedsel fijn en speeksel mengt met het voedsel. De menging...

Algemeen Algemeen

Wat is Slow Food?

Slow Food, ook wel bekend als langzaam voedsel, is een tegenhanger van fastfood. Inmiddels is het een wereldwijde voedselbewe...

Algemeen Algemeen

Hoe kan voedsel uit blik zo lang bewaard blijven?

Voedsel in blik (ook wel conservenblik genoemd) heeft een lange houdbaarheidsdatum. Dit komt doordat het voedsel luchtdicht v...

Medisch Medisch

Kan je echt misselijk worden bij de gedachte aan bepaald voedsel?

Je kan misselijk worden bij de gedachte aan bepaald voedsel. Je hersenen hebben bij het bepaalde soort voedsel een associatie...

Medisch Medisch

Heeft een obese persoon ook meer en vaker honger?

Obesitas is een chronische ziekte waarbij een zodanige overmatige vetstapeling in het lichaam bestaat dat dit aanleiding geef...

Toon meer (823)
Volg ons