Wat is E.coli?

Wat is E.coli?

E.coli is een afkorting van Escherichia coli. Dit is een benaming voor een bacterie die van nature voorkomt in je dikke darm en bescherming biedt tegen andere schadelijke bacteriën.

Er bestaan verschillende soorten E.coli bacteriën, waaronder typen die voedselinfecties veroorzaken, zoals de types EHEC, EPEC en ETEC. Van een besmetting met één van deze bacteriën kun je last krijgen van diarree, misselijkheid en braken.

De E.coli bacteriën kunnen worden overgedragen via rauw vlees, rauwe groenten en bij onhygiënische omstandigheden. In de volksmond wordt de E.Coli bacterie ook wel de poepbacterie genoemd.

Bericht bewaren
Beoordeel
Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Algemeen Algemeen

Wat is voedselveiligheid­?­

De term voedselveiligheid geeft de veiligheid of onveiligheid van voedsel aan dat kan worden gegeten zonder dat men op korte ...

Algemeen Algemeen

Waarom zijn fruitvliegen een gezondheidsrisico­?­

Fruitvliegen worden aangetrokken door rijp en rottend voedsel. Fruit en groenten, vooral bananen, meloen, tomaten, pompoenen ...

Algemeen Algemeen

Welk tussendoortje kan ik het beste aan mijn kind geven?

Veel van de tussendoortjes die in de supermarkt te vinden zijn bevatten weinig goede voedingsstoffen (ofwel een lage nutriënt...

Algemeen Algemeen

Hoe kan ik voedselverspillin­g­ tegengaan?

Er wordt gemiddeld 34 kg aan voedsel per persoon per jaar weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan brood, zuivel, groenten en fruit....

Producten Producten

Worden er kleurstoffen en smaakstoffen aan goedkope thee toegevoegd?

Er wordt veel gespeculeerd over de aanwezigheid van kleur- en smaakstoffen in (goedkope) thee. Kleurstoffen en smaakstoffen ...

Toon meer (1028)
Volg ons