Wat is de richtlijnen Goede Voeding?

Wat is de richtlijnen Goede Voeding?

De richtlijnen Goede Voeding is een adviesrapport opgesteld door de Gezondheidsraad waarin aanbevelingen worden gedaan voor een gezond eetpatroon.

Dit adviesrapport is een samenvatting van wetenschappelijk inzicht welke voeding gezondheidswinst levert en chronische ziekten voorkomt. De aanbevelingen zijn gespecificeerd per leeftijdscategorie en geslacht. Het zijn algemene richtlijnen voor gezonde personen. Het meest recente rapport dateert uit 2015.

Het Voedingscentrum heeft deze richtlijnen weer vertaald in de Schijf van Vijf. De aanbeveling om dagelijks een hand noten te eten is daar in 2019 nog aan toegevoegd.

Diëtist Wendy van Doorn beantwoord jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Wendy van Doorn, DiëtistBSc Voeding en diëtiek

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gezondeten.nl Vetten, een onmisbaar onderdeel van het dieet?

Vetten, onderschat maar onmisbaar in een gezond eetpatroon

Vetten, zijn ze vet belangrijk? Of kun je er beter voor zorgen dat je niet te veel van deze stofjes binnenkrijgt? Over ...

Galstenen behandeling en verwijderen

Galstenen behandeling en verwijdering

Als galstenen voor veel klachten zorgen, kan het zijn dat een galsteen behandeling wordt voorgeschreven. In dit artikel ...

Alternatieve behandeling bij astma

Alternatieve behandeling bij astma, effectief en gezond

Een alternatieve behandeling bij astma; wat zijn de mogelijkheden? In Nederland zijn er zo'n half miljoen mensen met as...

Lees wat je gemist hebt

10016 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'