Diëten +1

Wat is de richtlijnen Goede Voeding?

De richtlijnen Goede Voeding is een adviesrapport opgesteld door de Gezondheidsraad waarin aanbevelingen worden gedaan voor een gezond eetpatroon.

Dit adviesrapport is een samenvatting van wetenschappelijk inzicht welke voeding gezondheidswinst levert en chronische ziekten voorkomt. De aanbevelingen zijn gespecificeerd per leeftijdscategorie en geslacht. Het zijn algemene richtlijnen voor gezonde personen. Het meest recente rapport dateert uit 2015.

Het Voedingscentrum heeft deze richtlijnen weer vertaald in de Schijf van Vijf. De aanbeveling om dagelijks een hand noten te eten is daar in 2019 nog aan toegevoegd.

Geschreven door

Diëtist Wendy van Doorn beantwoord jouw vragen | Gezondeten.nl

Mogelijk ook interessant om te weten

Diëten +1

Hoe zijn de Richtlijnen Goede Voeding tot stand gekomen?

Desiré van der Kruk
De Gezondheidsraad is een onafhankelijk raadgevend lichaam in Nederland die parlement en regering adviseert op het gebied van de volksgezondheid en ge...

Wat is een goede en gezonde lunch?

Mireille Bakermans
Op deze vraag bestaat geen eenduidig antwoord. Een goede en gezonde lunch kan je namelijk op veel manieren invullen. Wat belangrijk is, is dat je vari...

Zijn 10.000 stappen per dag nodig voor een goede gezondheid?

Simone de Lange
Vaak wordt minimaal 10.000 stappen per dag als richtlijn aangehouden voor een goede gezondheid. Wanneer er gekeken wordt naar de Nederlandse Norm Gezo...

Hoe verhoog ik mijn weerstand met voeding?

Julia Haarhuis
Je weerstand is van belang om ziekmakers die je lichaam binnendringen, zoals bepaalde bacteriën en virussen, uit te schakelen. Voor een optimale weers...

Welk voedsel is goed voor onze nieren?

Melissa Verlaan
Algemene voeding voor de nieren De nieren zijn een van de belangrijkste organen van ons lichaam. Ze filteren en verwijderen afvalstoffen uit ons bloe...
Toon meer (1175)
Volg ons