Kunnen we antibioticaresistent worden van bepaald voedsel?

Kunnen we antibioticaresistent worden van bepaald voedsel?

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van antibiotica er toe kan leiden dat bacteriën antibioticaresistent worden. Deze resistentie kan ontstaan in het lichaam van zowel dieren als mensen. Als mens kunnen we dit krijgen door bijvoorbeeld direct contact met andere mensen en dieren. Dit kan ook door voedsel te eten zoals vlees waarbij de dieren, waarvan het vlees afkomstig is, resistente bacteriën bij zich dragen.

Hoe deze verspreiding precies plaatsvindt is nog niet helemaal duidelijk. De overheid is op dit moment nog steeds aan het onderzoeken op welke manier mensen met resistente bacteriën besmet kunnen raken via voedsel.

Voedingsdeskundige Alyssa blok beantwoord al jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Alyssa Blok, Voedingsdeskundige & Eigenaar Food with AlyssBSc Media, informatie en communicatie, HBO niveau Voedingsdeskundige

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert
Nieuw Voedingsschema's op maat

Gezond eten was nog nooit zo eenvoudig!

Voedingsschema's
Meer informatie
Fitchef logo Powered by FitChef

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gezond eten met klein budget: 9 tips

Gezond eten met klein budget: 9 tips

Hoe kun je gezond eten met een klein budget? Veel mensen willen graag gezond eten, maar hebben simpelweg het geld niet ...

Lekkende darm syndroom

Lekkende darm syndroom

De aandoening 'lekkende darm syndroom' is nog niet bij veel mensen bekend. Wij besteden er daarom in dit artikel aandach...

rood vlees

Rood vlees: is het schadelijk voor je gezondheid?

Een malse, sappige hamburger met een flinke laag saus en een plakje gesmolten kaas. Geserveerd op een knapperig broodje ...

Ashwagandha: de 7 voordelen en risico's op een rij

Ashwagandha: de 7 voordelen en risico's op een rij

Een plant die goed is tegen stress, hartproblemen kan verminderen, je bloedsuikerspiegel verlaagt en de kans op kanker v...

Banaan, De 9 wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen

Is een banaan een dikmaker of aanrader?

“Ik eet geen bananen, want van bananen wordt je dik." Dit is iets wat ik regelmatig hoor. Denk jij er ook zo over? Dan ...

vegetariërs leven langer

Feit of fabel: Vegetariërs leven langer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder of geen vlees te eten vanwege hun gezondheid, dierenwelzijn of het milieu. I...

Biologisch vlees zuivel beter

Biologisch vlees en zuivel beter voor jou en het milieu?

Biologische vlees- en zuivelproducten zijn hot! Zo kan het zomaar gebeuren dat je bij je buurvrouw op de koffie bent en ...

Lees wat je gemist hebt

14113 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'