Kunnen we antibioticaresistent worden van bepaald voedsel?

Kunnen we antibioticaresist­e­n­t worden van bepaald voedsel?

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van antibiotica er toe kan leiden dat bacteriën antibioticaresistent worden. Deze resistentie kan ontstaan in het lichaam van zowel dieren als mensen. Als mens kunnen we dit krijgen door bijvoorbeeld direct contact met andere mensen en dieren. Dit kan ook door voedsel te eten zoals vlees waarbij de dieren, waarvan het vlees afkomstig is, resistente bacteriën bij zich dragen.

Hoe deze verspreiding precies plaatsvindt is nog niet helemaal duidelijk. De overheid is op dit moment nog steeds aan het onderzoeken op welke manier mensen met resistente bacteriën besmet kunnen raken via voedsel.

Bericht bewaren
Beoordeel
Voedingsdeskundige Alyssa blok beantwoord al jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

MedischMedisch

Kunnen bepaalde voedingsmiddelen helpen tegen angst?

Gezonde voeding is belangrijk voor een goede gemoedstoestand. Zo kan ondervoeding resulteren in verhoogde symptomen van ...

MedischMedisch

Wat kunnen oorzaken van een eetstoornis zijn?

Eetstoornissen zijn complexe aandoeningen waarbij geen eenduidige oorzaak aan te wijzen is. Er zijn veel factoren die ee...

MedischMedisch

Kunnen donkere kringen onder de ogen door (slechte) voeding komen?

Donkere kringen onder de ogen worden door veel mensen als hinderlijk ervaren. Het is cosmetisch vervelend omdat het de i...

VoedingVoeding

Welke koffiesoorten kunnen zijn schadelijk voor je?

In koffie zitten verschillende stoffen die schadelijk kunnen zijn. Zo zit in elke koffie cafeïne en bij een grote hoevee...

Gezond levenGezond leven

Wat kunnen redenen zijn voor gewichtsverlies bij ouderen?

Gewichtsverlies bij ouderen kan verschillende redenen hebben. Normaal is het niet zo dat ouderen structureel (te) veel g...

Toon meer (878)
Volg ons