Kunnen we antibioticaresistent worden van bepaald voedsel?

Kunnen we antibioticaresist­e­n­t worden van bepaald voedsel?

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van antibiotica er toe kan leiden dat bacteriën antibioticaresistent worden. Deze resistentie kan ontstaan in het lichaam van zowel dieren als mensen. Als mens kunnen we dit krijgen door bijvoorbeeld direct contact met andere mensen en dieren. Dit kan ook door voedsel te eten zoals vlees waarbij de dieren, waarvan het vlees afkomstig is, resistente bacteriën bij zich dragen.

Hoe deze verspreiding precies plaatsvindt is nog niet helemaal duidelijk. De overheid is op dit moment nog steeds aan het onderzoeken op welke manier mensen met resistente bacteriën besmet kunnen raken via voedsel.

Voedingsdeskundige Alyssa blok beantwoord al jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Alyssa Blok, Voedingsdeskundige & Eigenaar Food with AlyssBSc Media, informatie en communicatie, HBO niveau Voedingsdeskundige

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Gezond leven Gezond leven

Hoe kan voedsel uit blik zo lang bewaard blijven?

Voedsel in blik (ook wel conservenblik genoemd) heeft een lange houdbaarheidsdatum. Dit komt doordat het voedsel luchtdi...

Medisch Medisch

Kan je echt misselijk worden bij de gedachte aan bepaald voedsel?

Je kan misselijk worden bij de gedachte aan bepaald voedsel. Je hersenen hebben bij het bepaalde soort voedsel een assoc...

Gezond leven Gezond leven

Is gepureerd voedsel makkelijker verteerbaar en daarmee gezonder?

Wanneer je voedsel eet en goed kauwt pureer je eigenlijk zelf je eten. Is voedsel makkelijker verteerbaar als je het pur...

Medisch Medisch

Waarom is goed kauwen belangrijk?

Het verteringsproces begint in de mond. Tanden en kiezen malen het voedsel fijn en speeksel mengt met het voedsel. De me...

Gezond leven Gezond leven

Wat is Slow Food?

Slow Food, ook wel bekend als langzaam voedsel, is een tegenhanger van fastfood. Inmiddels is het een wereldwijde voedse...

Toon meer (827)