Ondanks dat het in Japan niet ongewoon is om rauwe kip op het menu te zetten, wordt het toch ten sterkste afgeraden. Het is absoluut niet verstandig om rauwe kip te eten, omdat uit onderzoek blijkt dat 7,5% van de kippen salmonella bevatten. En dat lijkt misschien niet zo veel, maar daar staat tegenover dat een besmetting met salmonella moeilijk te behandelen is. Dit komt doordat een groot deel van de salmonella bacteriën resistent is tegen antibiotica.
Salmonella is een ziekmakende bacterie die met name in de darmen van dieren leeft. Deze bacterie kan ook via uitwerpselen op andere plekken aanwezig zijn. Daarom wordt aangeraden om je handen goed te wassen na het aanraken van rauw vlees en om vlees door en door te verhitten.
Een besmetting met salmonella kan zorgen voor buikpijn en darmklachten en gaat in veel gevallen vanzelf weer over. Maar het kan ook voorkomen dat salmonella een ontsteking veroorzaakt en in je bloedbaan terecht komt. Het is zelfs mogelijk om te overlijden aan een salmonellabesmetting.