Waarom is rauwe kip niet eetbaar?

Waarom is rauwe kip niet eetbaar?

Ondanks dat het in Japan niet ongewoon is om rauwe kip op het menu te zetten, wordt het toch ten sterkste afgeraden. Het is absoluut niet verstandig om rauwe kip te eten, omdat uit onderzoek blijkt dat 7,5% van de kippen salmonella bevatten. En dat lijkt misschien niet zo veel, maar daar staat tegenover dat een besmetting met salmonella moeilijk te behandelen is. Dit komt doordat een groot deel van de salmonella bacteriën resistent is tegen antibiotica.

Salmonella is een ziekmakende bacterie die met name in de darmen van dieren leeft. Deze bacterie kan ook via uitwerpselen op andere plekken aanwezig zijn. Daarom wordt aangeraden om je handen goed te wassen na het aanraken van rauw vlees en om vlees door en door te verhitten.

Een besmetting met salmonella kan zorgen voor buikpijn en darmklachten en gaat in veel gevallen vanzelf weer over. Maar het kan ook voorkomen dat salmonella een ontsteking veroorzaakt en in je bloedbaan terecht komt. Het is zelfs mogelijk om te overlijden aan een salmonellabesmetting.

Bericht bewaren
Beoordeel
Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

VoedingVoeding

Waarom is rauwe kip gevaarlijk?

Rauwe kip kan bacteriën bevatten, zoals salmonella en camplyobacter, een bacterie die voorkomt in de darmen van dieren. ...

MedischMedisch

Veroorzaken rauwe groenten winderigheid?

Ja, voor veel mensen kan het eten van onder andere rauwe groente leiden tot winderigheid. De overgang naar voeding met v...

VoedingVoeding

Proef je verschil tussen een plofkip en biologische kip?

Er kan wel degelijk een smaakverschil zitten tussen de plofkip en de biologische kip. Mals Ten eerste krijgen biologis...

VoedingVoeding

Welke groenten kun je beter gegaard eten dan rauw?

Groenten die je beter niet rauw kan eten zijn bonen, peulvruchten, paddenstoelen, champignons, aubergines en aardappelen...

Gezond levenGezond leven

Is het gezond om rauwe eieren te eten?

Hoewel er traditioneel gezien rauwe eieren verwerkt worden in voedingsmiddelen zoals mayonaise en tiramisu, wordt het do...

Toon meer (306)
Volg ons