Wat is E.coli?

Wat is E.coli?

E.coli is een afkorting van Escherichia coli. Dit is een benaming voor een bacterie die van nature voorkomt in je dikke darm en bescherming biedt tegen andere schadelijke bacteriën.

Er bestaan verschillende soorten E.coli bacteriën, waaronder typen die voedselinfecties veroorzaken, zoals de types EHEC, EPEC en ETEC. Van een besmetting met één van deze bacteriën kun je last krijgen van diarree, misselijkheid en braken.

De E.coli bacteriën kunnen worden overgedragen via rauw vlees, rauwe groenten en bij onhygiënische omstandigheden. In de volksmond wordt de E.Coli bacterie ook wel de poepbacterie genoemd.

Bericht bewaren
Beoordeel
Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Voeding Voeding

Waarom is taugé zo gezond en kan je het rauw eten?

Taugé behoort tot de kiemgroenten. Het bevat veel vitaminen en mineralen en is daarom heel gezond. Daarnaast past het ui...

Gezond leven Gezond leven

Wat is voedselveiligheid­?

De term voedselveiligheid geeft de veiligheid of onveiligheid van voedsel aan dat kan worden gegeten zonder dat men op k...

Gezond leven Gezond leven

Wat voor voedsel is niet geschikt voor kleuters?

Over het algemeen mogen kleuters de meeste voeding wel eten. Er zijn echter een aantal voedingsmiddelen waar je mee moet...

Gezond leven Gezond leven

Waarom zijn fruitvliegen een gezondheidsrisico­?

Fruitvliegen worden aangetrokken door rijp en rottend voedsel. Fruit en groenten, vooral bananen, meloen, tomaten, pompo...

Gezond leven Gezond leven

Hoe kan ik voedselverspillin­g tegengaan?

Er wordt gemiddeld 34 kg aan voedsel per persoon per jaar weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan brood, zuivel, groenten en f...

Toon meer (1111)
Volg ons