Het Trimbos-instituut heeft een nieuwe website gelanceerd om jongvolwassen rokers te motiveren om te stoppen met roken
Nieuwe website voor jongvolwassen rokers
Wat speelt er onder jonge rokers?
Hoe bereik je jongvolwassenen (18-24 jaar) en hoe motiveer je hen om te stoppen met roken? Niet met een belerend vingertje, aldus het Trimbos-instituut.
Ook niet door alleen maar te zeggen hoe slecht roken is. Hoe dan wel? Uit vragenlijstonderzoek en gesprekken blijkt dat jongvolwassenen die roken méér willen weten dan alleen de gevolgen van roken op de gezondheid.
Wist je dat...
...bijna een kwart van de rokers door de coronacrisis meer is gaan roken dan voorheen?
Hoe gezond eet jij?
Doe de quiz en kom er in enkele minuten achter! Ook ontvang je een persoonlijk advies waarin staat hoe je je eetpatroon kunt verbeteren.
Wil jij graag je gezondheid verbeteren?
Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.
Ga naar de Matching toolJongvolwassenen willen niet bedonderd worden en zijn bijvoorbeeld nieuwsgierig naar trucjes van de tabaksindustrie. Ook willen ze meer weten over de relatie tussen roken en stress, en het verslavende aspect van roken.
Al deze onderwerpen komen aan bod op de nieuwe website van ikstopnu.nl speciaal voor jongvolwassenen: www.jongvolwassenen.ikstopnu.nl.
Speciale stopprogramma’s
Voor informatie over stoppen met roken kunnen jongvolwassenen ook op de website terecht. Jongvolwassenen die willen stoppen met roken, doen dat vaak liever zonder hulp van een professional. Maar wel samen met iemand (die ze kennen), of alleen.
Op de nieuwe website staat daarom een samen-stoppen-stappenplan en komen jonge rokers erachter hoe je de beste stopbuddy kiest.
Wist je dat...
...ongeveer 1 miljoen Nederlanders per jaar één of meerdere pogingen per jaar doen om te stoppen met roken?
Hoe gezond eet jij?
Doe de quiz en kom er in enkele minuten achter! Ook ontvang je een persoonlijk advies waarin staat hoe je je eetpatroon kunt verbeteren.
Ook is er meer informatie over de hulp bij het stoppen die speciaal beschikbaar is voor jongvolwassenen. De website is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Geschreven door Angela Severs, VoedingswetenschapperWO niveau Wetenschappelijke voedingsdeskundige A, BSc Biochemicus, MSc Scheikundige Technologie