Ve-tsin, ook wel mononatriumglutamaat, smaakt lekker vanwege de stofjes natrium en glutamaat. Natrium is een zout en geeft dus een zoute smaak. Glutamaat geeft een umami smaak. De smaken zout en umami zijn van nature geliefd bij de mens. Dit betekent dat, als je de smaken laat proeven aan een baby, de baby daarvan geniet. Een baby heeft nooit aangeleerd om van deze smaken te genieten, dus is het ervaren van genot bij het proeven van deze smaken aangeboren.
De natuurlijke liefde voor zout is belangrijk, omdat natrium nodig is de vochtgehalte in ons lichaam op peil te houden, de bloeddruk te reguleren en de spieren en zenuwen goed laten werken.
Verder is glutamaat onderdeel van bepaalde eiwitten. Vandaar dat glutamaat in veel verschillende voedingsmiddelen voorkomt. Glutamaat levert een belangrijke brandstof voor de lever en de darmslijmvlies. Glutamaat is echter geen essentieel aminozuur (bouwsteen voor eiwitten), omdat ons lichaam het ook zelf kan maken uit de voeding die geconsumeerd wordt.