Behoor jij tot de (grote) groep mensen die graag naar de sportschool zou willen gaan, wel de resultaten wilt, maar dat liever niet alleen doet?
Misschien omdat je net dat steuntje in de rug nodig hebt.
Of tijdens het sporten een gezellige gesprekspartner wilt.
Dan is een sportmaatje misschien wat voor jou. Het kan erg motiverend werken wanneer je met zijn tweeën naar de sportschool gaat.
Je kunt elkaar aan de sportschoolafspraken helpen herinneren. Elkaar motiveren en misschien soms een vriendelijke schop onder de kont geven.
Met een sportmaatje kun je makkelijker je sport- en fitnessdoelen behalen.
Dus wil je je graag inschrijven bij een sportschool? Of ben je al jaren lid maar komt het er steeds niet van, oftewel je bent hoofdsponsor van de sportschool?
Lees dan verder en ontdek of een trainingsmaatje iets voor jou is.
Waarom met een sportmaatje naar de sportschool?
Dit kan natuurlijk voor ieder verschillend zijn. Ieder mens heeft weer andere behoeften. De meest gehoorde redenen zijn:
Motivatie
De drempel om naar de sportschool te gaan lijkt op sommige momenten torenhoog. Je denkt "ik wil graag gaan sporten maar vandaag is net die leuke serie op TV. Ach, weet je wat, ik ga morgen wel". En de volgende dag kun je dat trucje natuurlijk weer herhalen, keer op keer.
Het fijne van een sportmaatje is dat je samen een afspraak maakt, op vaste dagen. Je kunt dan minder makkelijk afzeggen.
De meeste mensen geven aan dat wanneer ze eenmaal in de sportschool zijn geweest, het resultaat erg fijn is. Na het sporten heb je een heerlijk voldaan en geestelijk ontspannen gevoel.
De stap naar de sportschool toe wordt vaak als het meest uitdagende gezien. Met een sportmaatje kan je die drempel makkelijker nemen.
Gezelligheid
Met een sportmaatje naar de sportschool is ook gewoon een stuk gezelliger dan alleen. Oké, het moet natuurlijk ook niet te gezellig zijn. Want dan train je alleen je 'praatspieren' en krijg je sterke kaken. Maar tussen de oefeningen door kun je gezellig babbelen en elkaar motiveren. Dus kies iemand uit waar je het gezellig mee kunt hebben maar die niet de oren van je hoofd kletst.
Doorzettingsvermogen
Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak afhaken na een aantal maanden te hebben gesport. Jammer, want de resultaten zijn dan vaak al deels behaald en je bent lekker op dreef. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen met een sportmaatje gemiddeld veel langer bij de sportschool blijven trainen. Langere periodes maar ook langere trainingssessies. Samen trainen stimuleert enorm en daardoor haal je beter resultaat en blijf je langer bij de sportschool. Nog een goede rede om een trainingsmaatje te zoeken.
Waar vind ik een trainingsmaatje?
Er zijn verschillende plekken waar je een sportmaatje kunt vinden. Kijk eerst binnen je eigen netwerk. Misschien is er wel iemand net als jij op zoek naar een gymbuddy.
Dus bel eens wat vrienden of vriendinnen. Als het daar niet lukt kun je het bij je kennissen proberen. Wie weet groeit daar wel een nieuwe vriendschap uit.
Vaak is er in de sportschool een wand met 'trainingsmaatje gezocht' verzoeken. Want je bent echt niet de enige die samen met een ander naar de sportschool wilt.
Je kunt het natuurlijk ook even vragen aan een medewerker van de sportschool. Die krijgen vaker van dit soort vragen en kunnen je misschien aan een trainingsmaatje helpen.
Als laatste kun je ook nog online zoeken naar een trainingsmaatje. Er zijn diverse websites te vinden. Let er wel op dat je eerst even via de telefoon met diegene praat om te kijken of het wel klikt.
Waar op letten bij het uitkiezen van een trainingsmaatje?
Twee is beter dan één. Toch is het wel raadzaam om iemand uit te kiezen waarvan je weet dat:
- diegene zijn/haar afspraken meestal nakomt
- hij/zij qua gespreksstof bij jou past maar niet de oren van je hoofd praat
- hij/zij jou weet te motiveren
- diegene een doorzetter is
Je voelt je na een bezoekje aan de sportschool altijd stukken beter. Dus waar wacht je nog op?
Waarschijnlijk ken je wel iemand die voor een groot deel aan deze beschrijving voldoet. Dan is de volgende stap heel erg simpel... Pak je telefoon, bel wat vrienden en vriendinnen op en vraag wie er met je mee gaat.
Maak ook meteen een duidelijke afspraak wanneer iemand interesse heeft en zet deze in je agenda. Merk je later dat het toch niet werkt met die persoon? Probeer dan een andere kennis of vriend(in).