Wat is castoreum?

Wat is castoreum?

Castoreum is een ander woord voor bevergeil en wordt, je raadt het al, uitgescheiden door bevers. Castoreum wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals de productie van parfum en sigaretten. Maar ook wordt het gebruikt als geur- en smaakmaker in producten geschikt voor menselijke consumptie, zoals in ijs en aroma's.

Bevergeil werd vroeger ook veel gebruikt voor aspirine, er zit namelijk salicylzuur in. Tegenwoordig wordt dit nauwelijks nog gebruikt in geneesmiddelen, hooguit in alternatieve medicijnen.

Bericht bewaren
Beoordeel
Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Gezond leven Gezond leven

Hoe kan ik voedselverspillin­g tegengaan?

Er wordt gemiddeld 34 kg aan voedsel per persoon per jaar weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan brood, zuivel, groenten en f...

Gezond leven Gezond leven

Welk tussendoortje kan ik het beste aan mijn kind geven?

Veel van de tussendoortjes die in de supermarkt te vinden zijn bevatten weinig goede voedingsstoffen (ofwel een lage nut...

Medisch Medisch

Wat is de invloed van overgewicht op ons immuunsysteem?

Er is een duidelijke relatie te zien tussen overgewicht en ons immuunsysteem. Wat is deze relatie precies en wat kun je ...

Gezond leven Gezond leven

Wat is het verschil tussen honger, trek en eetdrang?

Vaak zeggen mensen dat ze honger hebben, terwijl dit niet altijd zo is. Wanneer je maag niet leeg en aan het knorren is,...

Medisch Medisch

Wat doet een voedingspsycholoo­g­?

Een voedingspsycholoog kan je helpen om je eetproblemen op te lossen. Hierbij kun je denken aan problemen zoals emotie-e...

Toon meer (1171)
Volg ons