Kenniscentrum Suiker en Voeding (z.d.). Definities koolhydraten en suikers. Geraadpleegd op 1 februari 2021 (link)
Voedingscentrum (z.d.). Koolhydraten. Geraadpleegd op 10 februari 2021 (link)
Rijkinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (2017). Inname koolhydraten. Geraadpleegd op 1 februari 2021 (link)
Rijkinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (2017). Bronnen van energie en macronutriënten. Geraadpleegd op 1 februari 2021 (link)
Montoya, C. A., et l. (2016). Potential misinterpretation of the nutritional value of dietary fiber: correcting fiber digestibility values for nondietary gut-interfering material. Nutrition Reviews, 74(8), 517-533
Anderson, J. W., et al. (2009). Health benefits of dietary fiber. Nutrition reviews, 67(4), 188-205
Kenniscentrum Suiker en Voeding (z.d.). Wat is suiker? Geraadpleegd op 1 februari 2021 (link)
Goldfein, K. R., & Slavin, J. L. (2015). Why sugar is added to food: food science 101. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 14(5), 644-656
World Health Organization (2015).Guideline: sugars intake for adults and children. Geraadpleegd op 5 februari 2021 (link)
Schroeder, H. A. (1971). Losses of vitamins and trace minerals resulting from processing and preservation of foods. American Journal of Clinical Nutrition, 24(5), 562-573
Ashurst, P. R. (Ed.). (2005). Chemistry and technology of soft drinks and fruit juices. Blackwell Publishing
EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). (2011). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to fructose and reduction of post-prandial glycaemic responses. EFSA Journal, 9(6), 2223
Rodin, J. (1985). Insulin levels, hunger, and food intake: an example of feedback loops in body weight regulation. Health Psychology, 4(1), 1
Wolever, T. M. (1990). The glycemic index. World review of nutrition and dietetics, 62, 120-185
Foster-Powell, K., et al. (2002). International table of glycemic index and glycemic load values. The American journal of clinical nutrition, 76(1), 5-56
Aller, E. E., et al. (2011). Starches, sugars and obesity. Nutrients, 3(3), 341-369
Slavin, J. L. (2005). Dietary fiber and body weight. Nutrition, 21(3), 411-418
Ötles, S., & Ozgoz, S. (2014). Health effects of dietary fiber. Acta scientiarum polonorum Technologia alimentaria, 13(2), 191-202
Voedingscentrum (z.d.). Voedingsvezels. Geraadpleegd op 7 februari 2021 (link)
Nielson, C., & Lange, T. (2005). Blood glucose and heart failure in nondiabetic patients. Diabetes Care, 28(3), 607-611
Diabetesfonds (2020). Diabetes in cijfers. Geraadpleegd op 14-2-2021 (link)
Ramachandran, A. (2014). Know the signs and symptoms of diabetes. The Indian journal of medical research, 140(5), 579
Diabetes fonds (2020). Wat iedereen moet weten over diabetes. Geraadpleegd op 3 februari 2021 (link)
Tuomilehto, J., Schwarz, P., & Lindström, J. (2011). Long-term benefits from lifestyle interventions for type 2 diabetes prevention: time to expand the efforts. Diabetes Care, 34(2), 210-214