Hoe je groenten lang vers kunt houden, is afhankelijk van de soort groente. Sommige groenten zijn langer houdbaar in de koelkast en sommigen juist buiten de koelkast. Zo is broccoli langer houdbaar in de koelkast (3 tot 5 dagen) dan buiten de koelkast (1 tot 2 dagen). Andere groenten zoals aubergine zijn beter houdbaar buiten de koelkast (1 week). Deze informatie is te vinden in de bewaarwijzer van het Voedingscentrum. In de bewaarwijzer kun je alle groenten vinden met de aanbevolen manier van bewaren en de houdbaarheidstermijn daarvan.
Verder hebben groenten vaak een verpakking om het langer houdbaar te maken. Om de groenten zo lang mogelijk vers te houden, is het aan te raden om ze in de verpakking te houden en de restjes af te blijven dekken met de verpakking of een nieuwe verpakking.
Om groenten nog langer houdbaar te houden, kun je groenten ook invriezen. Eerst moeten ze dan geblancheerd worden, waarbij ze kort in kokend water worden gelegd. Bij het invriezen van groenten bij -18°C, kunnen ze tot 1 jaar lang houdbaar blijven.