Waarom is groenten stomen gezonder dan groenten koken?

Waarom is groenten stomen gezonder dan groenten koken?

Door groenten te stomen blijven vitaminen en mineralen beter behouden. Bij het koken van groenten gaan vitamines en mineralen verloren in het kookvocht. Hoe langer je ze kookt en hoe meer water je gebruikt, des te meer waardevolle voedingsstoffen er verloren gaan.
Tip: wanneer je er toch voor kiest om groenten te koken kun je het overgebleven kookvocht gebruiken om een jus of (groente)saus te maken. Zo krijg je toch nog een deel van de verloren vitamines en mineralen binnen.

Bericht bewaren
Beoordeel
Samantha Annaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Hoe kan je koken met zo min mogelijk of zonder olie of boter?

Om te beginnen is het goed te weten dat olie beter is voor onze gezondheid dan vaste vetten. Je kunt beter bakken met ee...

Gezond leven Gezond leven

Is koken op inductie slecht voor de gezondheid?

Het koken op een inductieplaat is een alternatief voor het koken op een gasfornuis. Een inductieplaat is een verwarmde p...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Welke vitamines en mineralen gaan verloren als je groenten kookt?

De bereidingswijze van je groenten heeft effect op de hoeveelheid vitamines en mineralen die er uiteindelijk overblijft....

Gezond leven Gezond leven

Vanaf welke leeftijd is het veilig kinderen zelf eten te laten koken?

Kinderen laten helpen bij het bereiden van de maaltijd kan helpen je kind beter te laten eten. Dit is gebleken uit versc...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Hoe lang mag je groenten koken voor behoud van vitamines?

De kooktijd van groenten varieert per groentesoort en is onder andere afhankelijk van hoe grof of hoe fijn je een groent...

Toon meer (606)
Volg ons