Wanneer mag een product 'light' genoemd worden?

Wanneer mag een product 'light' genoemd worden?

Light betekent eigenlijk niets anders dan verlaagd. De regels voor een 'light' product zijn daardoor hetzelfde als voor een product met de claim 'verlaagd'.

Er zijn meerdere regels waaraan een light product kan voldoen om de claim 'light' op zijn product te mogen zetten. Het product moet 30% minder suiker of vet bevatten dan het originele product, of het product moet 30% minder calorieën bevatten dan het originele product.

Een light variant van naturel chips, waar normaal gesproken 34% vet in zit, bevat dan nog steeds 22% vet.

Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Terry Schouten, BSc Gezondheidswetenschappen, MSc Zorgmanagement, Post HBO Leefstijl en vitaliteit, Gezondheidswetenschapper

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Voeding Voeding

Is een light product gezonder?

De claim ‘light’ is erg verwarrend en misleidend. Een ‘light’ product moet ofwel 30% minder suiker ofwel 30% minder vet ...

Voeding Voeding

Waarom zijn light frisdranken ook niet gezond?

In de meeste frisdranken zit veel suiker. Daarnaast bevatten ze vaak veel calorieën. Hierdoor loop je het risico om aan ...

Gezond leven Gezond leven

Hoe zorgen additieven voor de houdbaarheid van een product?

Additieven worden aan voedingsmiddelen toegevoegd om onder andere de stabiliteit te verbeteren, kwaliteit in stand te ho...

Voeding Voeding

Wanneer mag een voedingsmiddel biologisch genoemd worden?

Er zijn een aantal eisen die worden gesteld aan biologische voeding: Er mogen geen chemische kleur-, geur-, en smaaks...

Gezond leven Gezond leven

Hoe weet ik of voedingsclaims correct zijn?

Tegenwoordig zie je ontzettend veel voedingsclaims voorbij komen, maar zijn deze betrouwbaar en correct? Dit is een goed...

Toon meer (1236)