Al na een aantal uren verdwijnen vitamines uit vers groente- en fruitsap. Dit komt doordat het sap wordt blootgesteld aan zuurstof en licht. Wil je je versgeperste groent- en fruitsap langer bewaren, dek je sapje dan af met een ondoorzichtig vel papier of zakje en zet het in de koelkast. Versgeperst sap is sowieso minder lang houdbaar dan gepasteuriseerd sap.

Mogelijk ook interessant
Waarom zijn groene sapjes zo populair?
Groene sapjes zijn een ware hype. Dit is deels te verklaren door het feit dat deze sapjes je op een toegankelijke manier...
Bevat onrijp fruit net zoveel vitamines als rijp fruit?
In de beginfase van het rijpen van een vrucht zal het meer vitamines aanmaken om rotting te voorkomen. De hoeveelheid vi...
Telt groentesoep mee voor mijn dagelijkse 250 gram groenten?
Ja, alle soorten groenten tellen mee in de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram. Zowel soepen, smoothies als s...
Is fruit uit de vriezer net zo gezond als vers fruit?
Fruit uit de vriezer, ofwel diepvriesfruit, bevat ongeveer zoveel voedingsstoffen als vers fruit. Vitamines en mineralen...
Zijn toegevoegde vitamines net zo goed als natuurlijke vitamines?
Voor de meeste vitamines geldt dat de synthetische variant net zo gemakkelijk wordt opgenomen als de natuurlijke variant...