Kunnen we antibioticaresistent worden van bepaald voedsel?

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van antibiotica er toe kan leiden dat bacteriën antibioticaresistent worden. Deze resistentie kan ontstaan in het lichaam van zowel dieren als mensen. Als mens kunnen we dit krijgen door bijvoorbeeld direct contact met andere mensen en dieren. Dit kan ook door voedsel te eten zoals vlees waarbij de dieren, waarvan het vlees afkomstig is, resistente bacteriën bij zich dragen.

Hoe deze verspreiding precies plaatsvindt is nog niet helemaal duidelijk. De overheid is op dit moment nog steeds aan het onderzoeken op welke manier mensen met resistente bacteriën besmet kunnen raken via voedsel.

Geschreven door

Voedingsdeskundige Alyssa blok beantwoord al jouw vragen | Gezondeten.nl

Alyssa Blok

Voedingsdeskundige & Eigenaar Food with Alyss

Mogelijk ook interessant om te weten

Hoe kan voedsel uit blik zo lang bewaard blijven?

Simone de Lange
Voedsel in blik (ook wel conservenblik genoemd) heeft een lange houdbaarheidsdatum. Dit komt doordat het voedsel luchtdicht verpakt wordt, wat beteken...

Kan je echt misselijk worden bij de gedachte aan bepaald voedsel?

Fleur Drost
Je kan misselijk worden bij de gedachte aan bepaald voedsel. Je hersenen hebben bij het bepaalde soort voedsel een associatie gemaakt. Dus wanneer jij...

Kunnen bepaalde voedingsmiddelen helpen tegen angst?

Desiré van der Kruk
Gezonde voeding is belangrijk voor een goede gemoedstoestand. Zo kan ondervoeding resulteren in verhoogde symptomen van depressie en angst. Een gevari...

Waarom is goed kauwen belangrijk?

Samantha Annaars
Het verteringsproces begint in de mond. Tanden en kiezen malen het voedsel fijn en speeksel mengt met het voedsel. De menging met speeksel zorgt ervoo...

Wat doet je maag met het voedsel?

Joyce Vink
In het bovenste gedeelte van de maag (fundus) kan drie tot vier liter voedsel en vocht worden opgeslagen. Zodra voedsel in de mond is, maakt de maag m...
Toon meer (718)
Volg ons