Kan je voedsel uit blik met een deuk erin nog eten?

Kan je voedsel uit blik met een deuk erin nog eten?

Een deuk in een blik heeft geen effect op de voedingswaarden van het product wat erin zit. Hoogstens is een product iets meer geschud en moet je oppassen bij het openen van het product.

Voedsel uit blik verschilt heel erg in voedingswaarden en gezondheid. Aan sommige producten in blik is veel zout toegevoegd om een product langer houdbaar te maken. Het wordt aangeraden om niet meer dan 6 gram zout te eten per dag. Zout heeft een negatieve invloed op onze bloeddruk.

Daarnaast is bij fruit of groente in blik soms suiker toegevoegd om het smakelijker te maken. Kijk dus altijd op het etiket op de achterkant van het product of zout of suiker is toegevoegd. Probeer altijd producten te kiezen die geen toegevoegd suiker of zout bevatten.

Diëtist Johnny van Schooneveld beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Johnny van Schooneveld, Diëtist bij ORECBSc Voeding en diëtiek

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert
Nieuw Voedingsschema's op maat

Gezond eten was nog nooit zo eenvoudig!

Voedingsschema's
Meer informatie
Fitchef logo Powered by FitChef

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Verschillende soorten zout

Alles over de gezondheid van de verschillende soorten zout

Zout: wie gebruikt het niet in meer of mindere mate? Zonder zout zijn veel maaltijden toch wat smakeloos. Alhoewel tevee...

rood vlees

Rood vlees: is het schadelijk voor je gezondheid?

Een malse, sappige hamburger met een flinke laag saus en een plakje gesmolten kaas. Geserveerd op een knapperig broodje ...

Crackers

Crackers ook wel knäckebröd: een gezonde keuze bij afvallen?

Probeer je af te vallen of ben je op zoek naar een gezonde snack? Dan ligt het eten van crackers misschien voor de hand....

noodles voordelen en soorten

Noodles: de Verschillende Soorten en Gezondheidsvoordelen

Noodles worden gemaakt met verschillende ingrediënten, zoals tarwe, boekweit, rijst, mungbonen of (zoete) aardappel. Afh...

suiker

De ongezoete waarheid over suiker

Er is veel te doen over suiker. Het geeft een lekkere smaak, maar wordt ook vaak als boosdoener gezien. Is het terecht d...

brinta

Brinta: voedingswaarden, gezondheidsvoordelen en meer

Is een bordje pap zoals Brinta alleen goed voor kinderen? Nee hoor, ook als volwassene kun je profiteren van de gezondhe...

peulvruchten

Met peulvruchten wordt gezond eten een peulenschil

Linzen, kidneybonen, kapucijners en bruine bonen hebben vaak een wat stoffig imago. Maar eigenlijk zijn ze alles behalve...

Lees wat je gemist hebt

13441 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'