Wat is een conserveermiddel?

Wat is een conserveermiddel?

Een conserveermiddel is een stof die toegevoegd wordt aan producten om de houdbaarheid van deze producten te verhogen. Een conserveermiddel gaat de groei van micro-organismen, zoals bacteriën, gisten en schimmels tegen. Alle conserveermiddelen hebben een E-nummer, deze dienen op het etiket van het product te worden weergegeven.

Een voorbeeld van een bekend conserveermiddel is zout. Zout trekt water uit de micro-organismen en zorgt ervoor dat ze niet in het product kunnen leven. Zo zorgt zout ervoor dat het betreffende voedingsmiddel niet bederft.

Bericht bewaren
Beoordeel
Terry Schouten beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Producten Producten

Wat is benzoëzuur?

Benzoëzuur is een zwak carbonzuur en wordt gebruikt als additief in de voeding. Benzoëzuur wordt dan aangeduid met het E-numm...

Algemeen Algemeen

Zitten er weekmakers in voeding?

Ja, er zitten weekmakers in voeding. Voorbeelden van weekmakers zijn bisfenolen en parabenen. Bisfenolen zitten in de verpakk...

Algemeen Algemeen

Wat zijn parabenen in voeding?

Parabenen zijn chemicaliën die vaak als conserveermiddel worden gebruikt om producten langer houdbaar te maken. Parabenen wor...

Algemeen Algemeen

Welk tussendoortje kan ik het beste aan mijn kind geven?

Veel van de tussendoortjes die in de supermarkt te vinden zijn bevatten weinig goede voedingsstoffen (ofwel een lage nutriënt...

Algemeen Algemeen

Hoe kan ik voedselverspillin­g­ tegengaan?

Er wordt gemiddeld 34 kg aan voedsel per persoon per jaar weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan brood, zuivel, groenten en fruit....

Toon meer (1041)
Volg ons