Eet de mens nu meer voedsel dan vroeger?

Eet de mens nu meer voedsel dan vroeger?

De mens eet tegenwoordig meer voedsel dan vroeger. Dit wordt regelmatig gemeten door gekocht en verspreid voedsel. Hier wordt nog geen rekening gehouden met verspilling van eten door restaurants of huishoudens. De calorie-inname tussen 1900 en 1950 zou lager liggen dan van 1950 tot nu.

Etenswaren die wij nu eten zijn ook anders geworden. Nederlanders kiezen vaker voor ultrabewerkte voedingsmiddelen. Ultrabewerkt houdt in dat het voedingsmiddel volledig is gemaakt in een fabriek. Er wordt als regel gesteld dat er minimaal vijf ingrediënten in zitten die men niet tot nauwelijks kan uitspreken. In deze ultrabewerkte producten worden voedingsstoffen gecombineerd, maar gaan er ook vitamines en mineralen verloren door het productieproces. Ultrabewerkte voedingsmiddelen bevatten meer kilocalorieën dan onbewerkte voeding, maar minder voedzame stoffen.

Professor Bink beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Professor Bink, Vertegenwoordigt gezondeten.nl

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Histamine: wat is het en war is een histamine-intolerantie?

Histamine: Functie, Histamine Intolerantie en Anti Histamine

Histamine is een chemische stof met verschillende belangrijke functies. Je vindt deze stof in voedsel, maar je maakt het...

 Zeekraal: een van de Zoutste Voedingsmiddelen

Zeekraal: een van de Zoutste Voedingsmiddelen

Zeekraal is een groene groente die wel iets weg heeft van een klein vetplantje. Het is afkomstig uit de zee en heeft kle...

fosfor

Fosfor: Voordelen, Risico's en tekort Herkennen

Pure fosfor is ontvlambaar en levensgevaarlijk. Maar het mineraal, dat je in je eten aantreft, is essentieel voor je gez...

vitamine b

Vitamine B: functie, soorten en tekorten herkennen

Vitamine B is een wateroplosbare vitamine. In tegenstelling tot de vetoplosbare vitaminen A, D, E en K, kan je lichaam w...

vitamine c

Vitamine C: de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van ascorbinezuur

Denk je aan je weerstand, dan denk je misschien wel aan vitamine C. Maar wist je dat deze bekende vitamine een rol speel...

palmolie

Palmolie: één van de meest gebruikte soorten olie ter wereld

Palmolie is een van de meest gebruikte soorten olie ter wereld. De olie biedt, bij beperkt gebruik, enkele gezondheidsvo...

superfood

Superfoods, supergezond of een dure grap?

Superfoods, je hebt er vast wel eens iets over gehoord of ze in de supermarkt zien staan. Er wordt beweerd dat deze voed...

Lees wat je gemist hebt

10030 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'