Fruit +1

Bevat onrijp fruit net zoveel vitamines als rijp fruit?

In de beginfase van het rijpen van een vrucht zal het meer vitamines aanmaken om rotting te voorkomen. De hoeveelheid vitamines in een onrijpe vrucht die nog niet is begonnen aan het rijpingsproces, kan dus iets minder zijn dan bij een gerijpte vrucht.

Grotere verschillen tussen rijp en onrijp fruit zijn de zetmeel-suikerverhouding, de textuur en de kleur van de schil. Tijdens de rijping wordt namelijk een deel van het zetmeel omgezet in suikers en de textuur wordt zachter.

Geschreven door

Rabia Kechouch beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Rabia Kechouh

Diëtist i.o.

Mogelijk ook interessant om te weten

Zegt de rijping van de tomaat iets over zijn voedingsstoffen?

Melissa Verlaan
Tomaten bevatten van nature veel voedingsstoffen en staan in de Schijf van Vijf. Ze zijn rijk aan vitamine C, vitamine E, verschillende B-vitamines en...

Bevat magere kwark net zoveel eiwit als volle kwark?

Rabia Kechouh
Nee, magere kwark bevat niet evenveel eiwit als volle kwark. In 100 gram magere kwark zit 8,5 gram eiwitten en in 100 gram volle kwark zit 7,0 gram ei...

Welke kleur paprika bevat de meeste vitamines?

Terry Schouten
Alle paprika’s zijn erg gezond, calorie- en vetarm en bevatten veel goede voedingsstoffen en vitamines. De hoeveelheden voedingsstoffen in paprika’s v...

Is fruit uit de vriezer net zo gezond als vers fruit?

Rabia Kechouh
Fruit uit de vriezer, ofwel diepvriesfruit, bevat ongeveer zoveel voedingsstoffen als vers fruit. Vitamines en mineralen worden goed bewaard tijdens h...

Bevat vruchtensap minder calorieën dan frisdrank?

Sabrina Porru
Nee! Vruchtensappen bevatten net zoveel calorieën als frisdrank.Het advies is om zo min mogelijk suikerhoudende dranken te drinken. Denk hierbij aan l...
Toon meer (692)
Volg ons