Als je veel eten in huis hebt is het handig om wat eten in te vriezen. Zo bederft het immers niet en kun je op een later moment alsnog het eten gebruiken.
Bijna al het eten kan in de vriezer bewaard worden. Echter verschilt het erg per product hoe je het invriest en hoelang je het kan invriezen.
Rauwe groente
Zo is het bij rauwe groente het beste om deze alvorens even kort te koken (te blanceren), af te laten koelen en daarna in te vriezen. Andere producten zoals rauw vlees, brood en fruit kunnen zo in de vriezer.
Kliekjes
Kliekjes eten dien je eerst goed af te laten koelen voor je het in de vriezer plaatst. Als het goed is afgekoeld (minimaal 2 uur) kun je het in de vriezer plaatsen. Als een kliekje eenmaal daarna weer is ontdooit kun je het beter niet meer invriezen. Hetzelfde geldt voor rauw vlees.
Invriezen is goed, maar niet te lang
Voeding invriezen is hartstikken duurzaam, aangezien je hierdoor een stuk minder eten weggooit. Daarnaast heb je altijd wat in huis op onverwachte momenten. Echter kun je niet alle producten even lang in de vriezer bewaren. Zo kan fruit en groenten prima een jaar in de vriezer. Maar dien je vlees en vis al binnen zes maanden op te eten. Voor kliekjes is dit binnen drie maanden en bij brood is dit al binnen een maand. Houd hier dus rekening mee bij het invriezen en schrijf eventueel een datum op het product. Zo weet je goed wanneer je iets moet gaan opeten.