Wat houdt het ASC-keurmerk voor vis in?

Wat houdt het ASC-keurmerk voor vis in?

Het ASC-keurmerk is een keurmerk dat wordt gebruikt voor kweekvis. Het gebruik van dit keurmerk heeft als doel om de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen.

De regels

Het ASC-keurmerk is een afkorting van Aquaculture Stewardship Council. Het keurmerk heeft verschillende regels opgelegd waar men zich tijdens het kweken van vis aan dient te houden. Zo moet er zo min mogelijk antibiotica gebruikt worden, moet er duurzamer visvoer worden gegeven en betere arbeidsomstandigheden van het personeel.

Vis met het ASC-keurmerk

Het keurmerk is voornamelijk te vinden op tilapia en pangasius afkomstig uit Zuidoost-Azië, waar deze vissoorten grootschalig worden gekweekt. Ook de gekweekte zalm uit Noorwegen heeft dit keurmerk en andere vissoorten zoals mossels, kokkels, oesters, zoetwater forel en garnalen.

Voedingsdeskundige Alyssa blok beantwoord al jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Alyssa Blok, Voedingsdeskundige & Eigenaar Food with AlyssBSc Media, informatie en communicatie, HBO niveau Voedingsdeskundige

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert
Nieuw Voedingsschema's op maat

Gezond eten was nog nooit zo eenvoudig!

Voedingsschema's
Meer informatie
Fitchef logo Powered by FitChef

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gezondeten.nl Vetten, een onmisbaar onderdeel van het dieet?

Vetten, onderschat maar onmisbaar in een gezond eetpatroon

Vetten, zijn ze vet belangrijk? Of kun je er beter voor zorgen dat je niet te veel van deze stofjes binnenkrijgt? Over ...

Gezonde kiemen kweken en eten

Gezonde kiemen kweken en eten

Heb jij wel eens zelf zaden gekiemd? Het is leuk om te doen en de kiemen zitten boordevol voedzame stoffen die je gezond...

Parmezaanse kaas: de voordelen op een rij

Parmezaanse kaas: de voordelen op een rij

Parmezaanse kaas: het is de perfecte smaakmaker voor Italiaanse gerechten, maar wist je dat het ook gezondheidsvoordelen...

Aardpeer: vezelrijke, vergeten groente

Aardpeer: Voedingswaarde, Voordelen en Bereiding

Hoe vaak staat aardpeer bij jou op het menu? Het is onvoorstelbaar dat deze knol in Nederland tot de vergeten groenten b...

De verschillende duurzame keurmerken

Duurzame Keurmerken: Welke zijn er en wat houden ze in?

In de supermarkt kies je een product waarschijnlijk op basis van het uiterlijk, de houdbaarheidsdatum en de prijs. Maar ...

tonijn

Tonijn: de gezondheidsvoordelen en mogelijke nadelen op een rij

Tonijn is een van de meest populaire vissoorten ter wereld. En niet zonder reden: tonijn heeft een romige smaak en vlezi...

zalm

Zalm: hoe gezond is deze populaire vis?

Zalm is een veel gegeten vis die wordt geprezen om een hoog eiwitgehalte en de aanwezigheid van omega-3-vetzuren. Versch...

Lees wat je gemist hebt

14113 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'