Belangrijk om te weten is dat baby's mogen alle soorten groenten eten.
Smaakpapillen
Voor baby's is het fijn om te beginnen met milde smaken. Dat komt omdat baby's meer smaakpapillen (smaakgevoelige cellen op de tong) hebben dan volwassenen, waardoor smaken voor baby's extra sterk zijn. Zachte smaken, zoals wortel en tomaat, zijn daarom goed om mee te beginnen. Daarna kun je toewerken naar meer bittere en zuurdere smaken, zodat je baby daar langzaam aan kan wennen.
Voedselveiligheid
Het is wel belangrijk om geen zout toe te voegen aan de babyvoeding, omdat de nieren van baby's vaak nog niet zo veel zout aankunnen. Daarnaast hebben baby's nog een minder goede weerstand, dus is het belangrijk om hen goed te beschermen tegen een voedselinfectie. Was de groenten daarom altijd goed en bereid de zorg dat de groenten niet in aanraking komen met rauw vlees.
Nitraatrijke groenten
Vroeger werd er wel eens gedacht dat nitraat in de voeding schadelijk kan zijn. Groenten bevatten nitraat, net zoals drinkwater. Het nitraatgehalte in groenten neemt toe als de groenten tijdens het verbouwen meer bemest worden of weinig zonlicht krijgen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit concludeerde in 2014 echter dat er geen bewijs is voor nadelige gezondheidseffecten van nitraatrijke groenten. Wél wordt het afgeraden om flesvoeding te maken van water uit privébronnen.