Waarom is proeven zo belangrijk?

Waarom is proeven zo belangrijk?

Proeven zorgt ervoor dat we weten wat we wel en niet lekker vinden smaken. Ook was vroeger proeven belangrijk om te weten welke planten giftig waren, dit ware met name planten met een bittere smaak. En juist hartige en zoete voeding bevatte vaak veel nutriënten waar onze voorouders veel energie uithaalde.

Tegenwoordig hebben we vaak nog steeds een voorkeur voor zoete en hartige voeding en minder aan zure en bittere voeding. Dit is een reden dat mensen sneller overeten en ook overgewicht ontwikkelen als gevolg. Dit komt ook omdat er nu altijd en overal voedsel beschikbaar is terwijl onze voorouders vroeger juist voedselschaarste hadden.

Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Aisha Kaars, Diëtist i.oBSc Voeding en diëtiek

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Top 14 meest gezonde voeding

Dit zijn de 14 gezondste producten ter wereld

Natuurlijk bestaan er veel gezonde producten, maar je hebt altijd baas boven baas. Sommige voedingsmiddelen zijn gewoon ...

Zoete aardappel (bataat) gezond

Zoete Aardappel: Calorieën, Belangrijkste Voordelen en Kook inspiratie

De zoete aardappel, oftewel de bataat: "superfood" om je vingers bij af te likken! Gezond, lekker en het vult ook nog ee...

12 lekkerste eetbare wilde planten

Wildplukken in eigen tuin, deze 12 planten kun je eten

Ben je op zoek naar eetbare wilde planten? Goed nieuws, je vindt ze dichterbij dan je misschien denkt. Veel van deze pla...

Gezonde voeding voor onderweg en op het werk

Gezonde voeding voor onderweg en op het werk

Herken je dit? Je bent bewust bezig met gezonde voeding en in de supermarkt check je de etiketten en vermijd je bewerkt...

10x cholesterolverlagende voeding

Je cholesterol verlagen? Dit wil je (w)eten!

Wanneer je een te hoog cholesterol hebt, wil je letten op wat je eet. Het kan dan verstandig zijn om je favoriete borrel...

Witlof, een populaire groente in de Nederlandse keuken

Witlof, een populaire groente in de Nederlandse keuken

Witlof, ook wel wit loof genoemd, is een bladgroente met een van nature iets bittere smaak. De groente wordt in het donk...

zuurkool zelf maken

Zuurkool zelf maken, fermenteren kun je leren

Zuurkool is gefermenteerde witte kool. Dat klinkt niet erg fancy hè? Grote kans dat je deze groente ook alleen kent van ...

Lees wat je gemist hebt

10011 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'