Waarom is proeven zo belangrijk?

Waarom is proeven zo belangrijk?

Proeven zorgt ervoor dat we weten wat we wel en niet lekker vinden smaken. Ook was vroeger proeven belangrijk om te weten welke planten giftig waren, dit ware met name planten met een bittere smaak. En juist hartige en zoete voeding bevatte vaak veel nutriënten waar onze voorouders veel energie uithaalde.

Tegenwoordig hebben we vaak nog steeds een voorkeur voor zoete en hartige voeding en minder aan zure en bittere voeding. Dit is een reden dat mensen sneller overeten en ook overgewicht ontwikkelen als gevolg. Dit komt ook omdat er nu altijd en overal voedsel beschikbaar is terwijl onze voorouders vroeger juist voedselschaarste hadden.

Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Aisha Kaars, BSc Voeding en diëtiek, Diëtist i.o

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Medisch Medisch

Waarom proeven we niks als we verkouden zijn?

De reden waardoor je minder proeft als je verkouden bent is omdat reuk ook een rol speelt bij het proeven. Bij een verko...

Medisch Medisch

Welke rol speelt reuk bij eten en proeven?

Onze reuk is zo gevoelig dat we een ontelbaar aantal verschillende geuren van elkaar kunnen onderscheiden. Zodra een geu...

Gezond leven Gezond leven

Hoe kunnen ouders kennis over voeding overbrengen op kinderen?

Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd al kennis mee te geven over gezonde voeding. Eetgewoontes worden op jong...

Medisch Medisch

Welke vitamines zijn belangrijk tijdens de groeispurt?

De groeispurt vindt plaats bij jongens tussen de 11 en 15 jaar en bij meisjes tussen de 10 en 14 jaar. Alle vitamines zi...

Medisch Medisch

Waarom vinden we smaken met ve-tsin zo lekker?

Ve-tsin, ook wel mononatriumglutamaat, smaakt lekker vanwege de stofjes natrium en glutamaat. Natrium is een zout en gee...

Toon meer (525)