Slow Food, ook wel bekend als langzaam voedsel, is een tegenhanger van fastfood. Inmiddels is het een wereldwijde voedselbeweging geworden. Slow Food maakt zich als organisatie sterk voor voedsel dat op een eerlijke manier wordt verbouwd maar daarnaast ook voor voedsel dat puur en lekker is.
Puur voedsel is goed van kwaliteit, smaakvol en gezond. Belangrijk hierbij is dat het zo min mogelijk invloed heeft op de natuur, dier en aarde. Om zich op deze manier in te zetten hoopt Slow Food bij te dragen aan een gezonder, eerlijker en duurzamer voedselsysteem.
Lokaal
Slow Food streeft ernaar om zoveel mogelijk producten uit de lokale omgeving te halen. Op deze manier blijven de prijzen betaalbaar voor de consumenten. De lokale producenten, de boeren, krijgen op deze manier een eerlijke prijs voor hun producten tegen eerlijke voorwaarden.
Door producten lokaal te produceren wordt het milieu niet geschaad en heeft de hele lokale bevolking hier profijt van. Het doel hiervan is ook om het traditionele voedsel uit de regio te beschermen. Op deze manier blijft ook de cultuur van het culinaire voedsel in stand. Originele smaken uit de regio blijven zo bestaan.
Voedselkeuzes
Door de voedselkeuzes van deze organisatie kunnen ze gezamenlijk invloed uitoefenen op hoe voedsel wordt verbouwd, gemaakt en gedistribueerd. Dit moet resulteren in de wereld in positieve zin te veranderen. Een beter milieu begint bij jezelf.