Kan je varkensvlees rauw eten?

Kan je varkensvlees rauw eten?

Vlees kan beter niet rauw gegeten worden. Rauw vlees kan parasieten en bacteriën bevatten en hier kan men ziek van worden. Er kan een voedselinfectie ontstaan met klachten zoals diarree, misselijkheid, braken en koorts. Dit kan je voorkomen door het vlees goed te bakken.

Enkele tips om ervoor te zorgen dat je vlees veilig bereidt.
• Was je handen voordat en nadat je vlees aanraakt en bereidt.
• Was het keukengerei wat met het vlees in contact komt meteen met heet water en afwasmiddel.
• Gebruik geen keukengerei voor het rauwe vlees en daarna het eten hiervan.
• Let op dat je het vlees goed doorbakt en zorg dat het van binnen en buiten gaar is.

Een paar stukken vlees van rund en varken kan rosé gegeten worden, doordat de bacteriën aan de buitenkant van het vlees zitten.

Diëtist Johnny van Schooneveld beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Johnny van Schooneveld, Diëtist bij ORECBSc Voeding en diëtiek

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het rawfood dieet - rauw eten

Het rawfood dieet - rauw eten

Rawfood is op dit moment erg hip. De sap- en saladebarretjes schieten als paddenstoelen uit de  grond. Het lijkt wel als...

rood vlees

Rood vlees: is het schadelijk voor je gezondheid?

Een malse, sappige hamburger met een flinke laag saus en een plakje gesmolten kaas. Geserveerd op een knapperig broodje ...

Cavolo nero

Cavolo nero, het elegante broertje van boerenkool

Er liggen talloze soorten groenten in het groenteschap. Soms kom je een soort tegen die minder bekend is. Zoals de donke...

Gluten: een boosdoener of een onschuldige eiwitcombinatie?

Gluten: Glutenvrij dieet, Intolerantie en Overgevoeligheid

Het imago van gluten is niet onbesmet. Gluten sensitiviteit en coeliakie zijn aandoeningen die veel in de publiciteit st...

Witlof, een populaire groente in de Nederlandse keuken

Witlof, een populaire groente in de Nederlandse keuken

Witlof, ook wel wit loof genoemd, is een bladgroente met een van nature iets bittere smaak. De groente wordt in het donk...

rode kool vitaminebom

Rode kool, een gezonde én betaalbare groente

Denk jij bij deze groente ook direct vroeger? Op zondagen maakte oma vaak rode kool met appel. Deze specialiteit werd tr...

Biologisch vlees zuivel beter

Biologisch vlees en zuivel beter voor jou en het milieu?

Biologische vlees- en zuivelproducten zijn hot! Zo kan het zomaar gebeuren dat je bij je buurvrouw op de koffie bent en ...

Lees wat je gemist hebt

9827 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'