Van welke groenten zitten de meeste vitamines in de schil?

De schil van groente (en fruit) zitten in het algemeen vol met vitamines en vezels. Vooral vitamine C zit direct onder de schil verstopt.

Sommige schillen zijn nogal stug of hard, maar de schil van bijvoorbeeld de aardappel en wortel kun je ook prima eten. Dit is een kwestie van gewenning. Als je er een gewoonte van maakt de schillen ook te eten, doe je je lichaam een groot plezier. Als je de schil eet is het wel belangrijk om het product goed te wassen. Groente dat wordt bespoten kan schadelijk zijn voor het lichaam.

Geschreven door

Diëtist Simone Braams beantwoord jouw vragen | Gezondeten.nl

Simone Braams

Diëtist & Eigenaresse van Boon Diëtist

Mogelijk ook interessant om te weten

Van welk fruit zitten de meeste vitamines in de schil?

Ilse Brand
Iedere fruitsoort is gezond, maar er zijn toch enkele uitschieters. In de schil van fruit en net eronder zitten de meeste voedingsstoffen zoals vitami...

Bevat de schil van de komkommer meer voedingsstoffen?

Terry Schouten
De schil van een komkommer bevat meer voedingsvezels dan de rest van de komkommer. Dit hoge gehalte aan voedingsvezels zorgt namelijk voor de stevighe...

Hoe kun je bananenschillen bereiden en is dit gezond?

Fleur Lassche
Bananenschillen kun je eten, alleen is dit in Nederland niet zo heel gebruikelijk. In landen als Brazilië, Venezuela en Aziatische landen wordt d...

Welke vitamines en mineralen gaan verloren als je groenten kookt?

Julia Haarhuis
De bereidingswijze van je groenten heeft effect op de hoeveelheid vitamines en mineralen die er uiteindelijk overblijft. Verloren vitamines Bij het ...

Wat zijn macadamianoten?

Terry Schouten
Macadamianoten zijn grote ronde en gelige noten afkomstig uit Australië. Qua grootte zijn ze net iets groter dan een hazelnoot. De macadamianoot ...
Toon meer (1606)
Volg ons