Moet ik meer zout eten bij een lage bloeddruk?

Moet ik meer zout eten bij een lage bloeddruk?

Hoewel meer zout de bloeddruk verhoogt is het niet gezonder om bij een lage bloeddruk de dagelijkse aanbevolen bovengrens van 6 gram zout te overschrijden. De reden hiervoor is omdat een teveel aan zout niet alleen de bloeddruk verhoogt, maar ook schadelijk kan zijn voor de nieren. Als je namelijk heel veel zout binnenkrijgt dan moeten de nieren ook harder werken om het natrium in zout te verwerken. Hierdoor is de kans op beschadiging aan de nieren en nierziektes hoger.

Bericht bewaren
Beoordeel
Aisha Kaars beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Diëten Diëten

Wat mag ik wel of niet eten bij een te lage bloeddruk?

Bij een te lage bloeddruk is het niet aan te raden om extra zout te eten. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld zoute drop of voedi...

Medisch Medisch

Wat zijn de risico’s van een lage bloeddruk?

Een lage bloeddruk brengt bij de meeste gezonde mensen geen grote risico’s met zich mee. Wel kan het onaangename klachten gev...

Sporten Sporten

Hebben sporters meer zout nodig?

Vaak hoor je dat sporters mineralen aanvullen door bijvoorbeeld supplementen. Maar is dit nodig? Sporten en zout Tijdens he...

Medisch Medisch

Van welke voeding krijg ik een hogere bloeddruk?

Van producten die veel zout bevatten, drop, zoethout thee, alcohol en koffie of thee krijg je een hogere bloeddruk. Tabak en ...

Producten Producten

Is zout gezond of ongezond?

Zout bestaat scheikundig gezien uit twee componenten; natrium en chloride. Zout in onze voeding is de belangrijkste bron van ...

Toon meer (946)
Volg ons