Groenten die je beter niet rauw kan eten zijn bonen, peulvruchten, paddenstoelen, champignons, aubergines en aardappelen. De reden is dat deze groente van nature giftige stoffen bevatten. Daarnaast zitten er op champignons ook mogelijk schadelijke bacteriën.
Om te voorkomen dat je klachten krijgt bij het rauw eten van deze groenten kun je deze beter eerst verhitten. Door deze rauwe groenten te verhitten worden ze ontdaan van deze giftstoffen. Hierna zijn deze prima te eten.
Groenten verhitten
Pas bij het verhitten van groenten wel op dat je deze niet te lang verhit of in teveel water kookt. Op deze manier kunnen er kostbare vitamines en mineralen verloren gaan. Verhit de rauwe groenten in een klein beetje water tot ze beetgaar zijn. Op deze manier zijn de groenten lekker en behouden ze hun goede voedingsstoffen. Een win-winsituatie dus.
Variëren met groenten
Ook rauwe groenten passen heel goed in een gezond voedingspatroon. Dus varieer lekker tussen rauwe en groenten die gegaard zijn. De reden om dit te doen zou alleen al kunnen zijn omdat sommige rauwe groenten waardevolle voedingsstoffen behouden die anders door verhitten verloren gaan.
Groenten die je beter niet rauw kan eten zijn: bonen, peulvruchten, paddenstoelen/ champignons, aubergine en aardappelen. De reden is dat deze groenten van nature giftige stoffen bevatten. Daarnaast zitten erop champignons ook mogelijk schadelijke bacteriën. Om te voorkomen dat je klachten krijgt bij het rauw eten van deze groenten kun je deze beter eerst verhitten. Door deze rauwe groenten te verhitten worden ze ontdaan van deze giftstoffen.
Hierna zijn deze prima te eten. Verhitten Pas bij het verhitten van groenten wel op dat je deze niet te lang verhit en in teveel water. Op deze manier kunnen er kostbare vitamines en mineralen verloren gaan. Verhit de rauwe groenten in een klein beetje water tot ze beetgaar zijn. Op deze manier zijn de groenten lekker en behouden ze hun goede voedingsstoffen.
Win, win situatie dus. Variëren Ook rauwe groenten passen heel goed in een gezond voedingspatroon. Dus varieer lekker tussen rauwe en groenten die gaar zijn. De reden om dit ook te doen zou alleen al kunnen zijn omdat sommige rauwe groenten waardevolle voedingsstoffen behouden die anders door verhitten verloren gaan.