Eieren en vlees geven allebei dezelfde voedingsstoffen. Ze bevatten beiden eiwitten, ijzer en de vitamines A, B1 en B12. Ze staan ook in hetzelfde vlak van de Schijf van Vijf. Het advies vanuit het Voedingscentrum luidt, dat vegetariërs 3 tot 4 eieren per week dienen te eten. Voor vleeseters wordt 2 tot 3 eieren per week geadviseerd.

Mogelijk ook interessant
Zijn biologische eieren gezonder dan gewone eieren?
In biologische en gewone eieren zitten dezelfde hoeveelheden voedingsstoffen volgens het Voedingscentrum. Kippen van bio...
Hoeveel eieren eten Nederlanders gemiddeld per jaar?
Consumptie Nederlanders eten gemiddeld per jaar zo'n negentig eieren, dat blijkt uit de voedselconsumptiepeilingen van ...
Hoeveel eieren mag je per week eten?
Aanbevolen hoeveelheid eieren Eieren passen in een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het Voedingscentrum adviseert daaro...
Welk vlees moet je doorbakken en welke kan je rauw eten?
Vlees dat uit één stuk bestaat mag bij hoge uitzondering rosé gegeten worden. Denk dan aan een heel stuk rundvlees, vark...
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van vlees?
Vlees bevat veel van de voedingsstoffen die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Vlees staat bekend om het hoge gehalte aa...