Bevat onrijp fruit net zoveel vitamines als rijp fruit?

Bevat onrijp fruit net zoveel vitamines als rijp fruit?

In de beginfase van het rijpen van een vrucht zal het meer vitamines aanmaken om rotting te voorkomen. De hoeveelheid vitamines in een onrijpe vrucht die nog niet is begonnen aan het rijpingsproces, kan dus iets minder zijn dan bij een gerijpte vrucht.

Grotere verschillen tussen rijp en onrijp fruit zijn de zetmeel-suikerverhouding, de textuur en de kleur van de schil. Tijdens de rijping wordt namelijk een deel van het zetmeel omgezet in suikers en de textuur wordt zachter.

Rabia Kechouch beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Rabia Kechouh, BSc Voeding en diëtiek, Diëtist i.o.

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Voeding Voeding

Waarom rijpt fruit sneller als er bananen bij liggen?

Als een vrucht rijpt, vinden er allerlei chemische veranderingen plaats in het fruit. Een vrucht gaat dan ethyleengas aa...

Voeding Voeding

Zegt de rijping van de tomaat iets over zijn voedingsstoffen?

Tomaten bevatten van nature veel voedingsstoffen en staan in de Schijf van Vijf. Ze zijn rijk aan vitamine C, vitamine E...

Voeding Voeding

Bevat magere kwark net zoveel eiwit als volle kwark?

Nee, magere kwark bevat niet evenveel eiwit als volle kwark. In 100 gram magere kwark zit 8,5 gram eiwitten en in 100 gr...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Zijn toegevoegde vitamines net zo goed als natuurlijke vitamines?

Voor de meeste vitamines geldt dat de synthetische variant net zo gemakkelijk wordt opgenomen als de natuurlijke variant...

Diëten Diëten

Wat houdt het yoga dieet in?

Het yoga dieet is gericht op lichamelijk en geestelijk welzijn en wordt gezien in het boeddhisme, hindoeïsme en jaïnisme...

Toon meer (836)