Waarom is vis eten veel gezonder dan vlees?

Waarom is vis eten veel gezonder dan vlees?

Vis eten is gezonder dan vlees, doordat je bij het eten van vis een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren zoals omega 3 binnenkrijgt. Vlees daarentegen bevat alleen verzadigd vet, wat onder andere een stijging kan geven van het LDL-cholesterol. Daarnaast is rood vlees moeilijker te verteren voor de darmen.

Vlees eten brengt ook voordelen met zich mee zoals een hoge kwaliteit eiwit, veel B-vitamines en ijzer. Vlees eten is op zich niet ongezond, alleen als het te veel wordt gegeten. De aanbevolen hoeveelheid is maximaal 300 gram rood vlees per week, inclusief broodbeleg. Een gemiddelde Nederlander eet over het algemeen te veel vlees en te weinig vis. Je hebt het vet uit vis veel harder nodig dan de voedingsstoffen uit vlees.

Diëtist Wendy van Doorn beantwoord jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Wendy van Doorn, BSc Voeding en diëtiek, Diëtist

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Diëten Diëten

Hoe vaak vis eten per week is gezond?

Het advies is om één keer per week vis te eten. De voorkeur gaat uit naar vette vis zoals makreel, haring, sardines of z...

Diëten Diëten

Hoe combineer je groenten met vlees en vis in het Montignac dieet?

Volgens het Montignac dieet mag je een aantal voedingsstoffen zoals vetten en koolhydraten niet tegelijk eten. Hierdoor ...

Voeding Voeding

Wat is het verschil tussen biologische vis en gewone vis?

Biologische vis is te herkennen aan een keurmerk op de verpakking. Deze is groen en heeft een blaadje als logo, ook staa...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Welke vette vis kan ik het beste eten?

Vette vis is vis met een vetpercentage van 5% of meer. Dit kan je zien op de verpakking van vis uit de supermarkt of je ...

Gezond leven Gezond leven

Welk vlees moet je doorbakken en welke kan je rauw eten?

Vlees dat uit één stuk bestaat mag bij hoge uitzondering rosé gegeten worden. Denk dan aan een heel stuk rundvlees, vark...

Toon meer (1071)