Verandert de voedingswaarde van een ei door de bereidingswijze?

Verandert de voedingswaarde van een ei door de bereidingswijze?

Nee, de voedingswaarde van het ei zelf verandert niet door het te koken, te bakken of te pocheren. Door verhitting van het ei veranderen de eiwitstructuren, waardoor alleen de vorm verandert. Het enige verschil is dat er met bakken vaak bereidingsvet gebruikt wordt, zoals olie of boter. Hierdoor is de totale inname aan voedingsstoffen en calorieën hoger bij een gebakken ei dan bij een gekookt ei.

Diëtist Wendy van Doorn beantwoord jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Wendy van Doorn, DiëtistBSc Voeding en diëtiek

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert
Nieuw Voedingsschema's op maat

Gezond eten was nog nooit zo eenvoudig!

Voedingsschema's
Meer informatie
Fitchef logo Powered by FitChef

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De aardpeer, vergeten groenten die je niet mag vergeten

Vergeten groenten, herken jij deze mondkost van vroeger nog?

Het begrip “vergeten groenten” zegt letterlijk wat het is; groenten die we vergeten zijn. Het gaat vaak om groenten wel...

Ontstoken tandvlees (Gingivitis) - oorzaken en behandeling

Ontstoken tandvlees (Gingivitis), de oorzaken en behandeling

Als praten, eten en lachen pijn doen dan beïnvloedt dat je dagelijks leven. Meer dan de helft van de 50 plussers heeft r...

Overgang (menopauze)

Overgang (menopauze)

De overgang kan een behoorlijke impact hebben op je leven. Elke vrouw moet er eens aan geloven. En in deze bijzondere pe...

Groene thee

Groene thee, de meest belangrijkste voordelen op een rij!

Groene thee is een populaire drank die wereldwijd wordt geconsumeerd. De laatste jaren is het ook een erg gewild gezondh...

Banaan, De 9 wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen

Is een banaan een dikmaker of aanrader?

“Ik eet geen bananen, want van bananen wordt je dik." Dit is iets wat ik regelmatig hoor. Denk jij er ook zo over? Dan ...

Olijfolie: Gezondheidsvoordelen en Tips om te bakken

Olijfolie: Gezondheidsvoordelen en Tips om te bakken

Olijfolie wordt in veel gerechten gebruikt. Het biedt een hele reeks aan gezondheidsvoordelen, waarbij met name de posit...

wentelteefjes

Wentelteefjes: erg lekker maar zijn ze ook gezond?

Wentelteefjes, een gezelliger maaltje bestaat er bijna niet. Daarbij zijn de goudbruin gebakken sneetjes ook nog eens he...

Lees wat je gemist hebt

14332 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'