Verandert de voedingswaarde van een ei door de bereidingswijze?

Verandert de voedingswaarde van een ei door de bereidingswijze?

Nee, de voedingswaarde van het ei zelf verandert niet door het te koken, te bakken of te pocheren. Door verhitting van het ei veranderen de eiwitstructuren, waardoor alleen de vorm verandert. Het enige verschil is dat er met bakken vaak bereidingsvet gebruikt wordt, zoals olie of boter. Hierdoor is de totale inname aan voedingsstoffen en calorieën hoger bij een gebakken ei dan bij een gekookt ei.

Diëtist Wendy van Doorn beantwoord jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Wendy van Doorn, BSc Voeding en diëtiek, Diëtist

Bericht bewaren
Beoordeel

Mogelijk ook interessant

Medisch Medisch

Waarom verandert je smaak als je zwanger bent?

Tijdens je zwangerschap kan je smaak veranderen. Je kunt ineens afkeer tegen smaken krijgen of producten die je normaal ...

Medisch Medisch

Hoe verandert de weerstand naarmate we ouder worden?

Wanneer je ouder wordt vermindert je weerstand, wordt vaak gezegd. Maar waarom eigenlijk? Zo werkt je immuunsysteem Je...

Medisch Medisch

Waarom vertraagt de stofwisseling naarmate we ouder worden?

De stofwisseling wordt ook wel 'het metabolisme' genoemd, en dat verandert ons hele leven met ons mee. Het metabolisme i...

Voeding Voeding

Waarom is taugé zo gezond en kan je het rauw eten?

Taugé behoort tot de kiemgroenten. Het bevat veel vitaminen en mineralen en is daarom heel gezond. Daarnaast past het ui...

Voeding Voeding

Zijn slakken (escargots) gezond en welke soorten kun je eten?

De meeste mensen trekken een vies gezicht wanneer ze slakken op de menukaart zien staan. En dat terwijl deze slijmerige ...

Toon meer (76)