Wat zijn de voordelen van één appel per dag?

Wat zijn de voordelen van één appel per dag?

Appels bevatten veel goede stoffen voor de gezondheid. Zo is een appel rijk aan antioxidanten, die ook flavonoïden worden genoemd. Deze stofjes hebben een ontstekingsremmende werking en kunnen bij voldoende inname ook de kans verlagen op overlijden aan hart-en-vaatziekten en kanker. Echter, een appel per dag is niet genoeg om deze effecten te bereiken.

Daarnaast bevatten appels vezels, die goed zijn voor de darmflora en stoelgang. Bovendien bevat een appel een goede portie vitamine C, namelijk 11,5% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Tot slot bestaat een groot deel van een appel uit water en bevat het weinig calorieën. Het vocht in de appel helpt om je dorst te lessen.

Kortom, er zijn veel voordelen van het eten van een appel per dag. Wel is het aan te raden om met de inname van fruit te variëren en verschillende soorten fruit te eten in plaats van één soort fruit per dag.

Rabia Kechouch beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Geschreven door Rabia Kechouh, Diëtist i.o.BSc Voeding en diëtiek

Beoordeel dit antwoord

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert
Nieuw Voedingsschema's op maat

Gezond eten was nog nooit zo eenvoudig!

Voedingsschema's
Meer informatie
Fitchef logo Powered by FitChef

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het rawfood dieet - rauw eten

Het rawfood dieet - rauw eten

Rawfood is op dit moment erg hip. De sap- en saladebarretjes schieten als paddenstoelen uit de  grond. Het lijkt wel als...

Rode smoothies

Rode smoothies: recepten

Eerder hebben we al geschreven over de gezondheidsvoordelen van groene smoothies. De rode variant biedt weer andere voor...

Kaki fruit gezond

De 5 belangrijkste voordelen van kaki fruit (Sharonfruit)

Kakis' zijn relatief onbekende vruchten, afkomstig uit China. Je kunt ze herkennen aan een felle, oranje kleur. Als je z...

Zo maak je een gezonde lunch

Zo maak je een gezonde lunch

Lunchen is iets wat je dagelijks doet. Het is één van de drie hoofdmaaltijden van de dag en daarmee erg belangrijk. Maar...

Cavolo nero

Cavolo nero, het elegante broertje van boerenkool

Er liggen talloze soorten groenten in het groenteschap. Soms kom je een soort tegen die minder bekend is. Zoals de donke...

Appelazijn: feiten of fabels?

Appelazijn: gezondheidsvoordelen, voedingswaarde en bijwerkingen

Over appelazijn gaan de meest fantastische verhalen rond. Zo zou je ervan afvallen, zou je er bestrijdingsmiddelen op vo...

suiker

De ongezoete waarheid over suiker

Er is veel te doen over suiker. Het geeft een lekkere smaak, maar wordt ook vaak als boosdoener gezien. Is het terecht d...

Lees wat je gemist hebt

13305 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'